Minigolf och bad

Idag blev det snabbmat: färdiggrillade kycklinglår, revbensspjäll och potatissallad. Inte helt fel det heller. Sen drog hela familjen iväg till Brostugan och körde en minigolfrunda. De två förlorarna får ta hand om disken (eftersom maskineländet är kaputt). Förlorarna blev jag och Tessan! Men vad gör det , jag är lika glad ändå! Sen tog vi en liten tur till Kärsön och tog ett kvällsbad. Men bara vi tuffa tjejer förstås! Hannen är en riktig "kyckling". Kvack, kvack. En riktigt skön kväll som slutade med Emmas toffeepopcorn (från England) på balkongen. FAMILJEKVÄLL=NICE


Emma försöker koncentrera sig medan Tessan "trackar" henne.


Tessans tur.



En annan måste kolla själva banan innan man spelar.



Mot badet.


Strike a pose.


Vi är ute på tramp, tramp, tramp
och plockar svamp, svamp, svamp...


Det var lång väg till badet, så det behövdes lite syretillförsel! Hihi


Meh.. hur ska jag våga i, när Emma ser ut så där!?
 

No fear!!


Ester Williams avkommor! Hihi


Flying Emma!





Tungt så in i.....

Men ååh vad tungt detta blev! Fram med mobilen: -Lasse, kan inte du komma och möta mig med "dramaten"!?. 
Svar: Visst, jag kommer, men vi kan väl ta en glass innan vi går hem!
Absolutly!!! Man ställer väl upp! Hehehe!


Emmas foton

Nu har vi suttit och kollat på Emmas alla bilder från England! Massa häftiga och coola foton! Jag vill också åka dit och shoppa och ha kul! Men jag är så glad för hennes skull!
Här har ni min "lilla" skrutta mot en tegelvägg i "Englandet".


Hemma från London

Min älskade Emma är hemma igen, efter 12 dagar i England! Och vet ni vad hon gör nu?! Hon står och handdiskar! FRIVILLIGT!!!  Vad hände i England egentligen????? Men jag är så glad att ha henne hemma!
Välkommen hem mitt hjärta!





Världens bästa Eva & Peter

Eftersom maskinhelvetet från Electrolux brakat ihop får man försöka leta positivitet från tidigare idag, och då gläder jag mig åt vår spontanfika hemma hos Eva & Peter. Alltid lika trevligt att träffa dem! Det verkar som om samtalsämnena aldrig tar slut när vi träffas, men tyvärr så gör timmarna det och man måste packa ihop sig och åka hem. Men vi hade i alla fall en jätteskön stund på deras altan, babblandes och fikandes! Tessan och Matilda verkade också ha en del att gå egenom sen sist de träffades!! :-)


Diskmaskinshelvetet

I fredags kom diskmaskinskillen och lödde och fixade med vår diskmaskin. Han lyckades till slut och vi betalade gladeligen 1200:- och hoppades att vi inte skulle behöva se honom på ett tag! Jag körde en maskin igår och det gick skapligt. Idag hann jag bara precis köra igång maskinen, så lät den jättekonstigt och det började ryka ur den! Jag säger bara en sak: -Kör för fan aldrig igång en maskin innan ni går hemifrån!!! Hade inte vi varit hemma nu och stängt av den så hade antagligen hela vårt hem brunnit upp! Och kanske mer!!
Fan! Jag trodde att Electrolux stod för bättre kvalitet!!!



 

Yes man

Nu har vi precis kommit hem från Kista. Det blev lite shoppa av! Jag hittade en klänning som jag blev helförtjust i och Tessan köpte både linne, bikini och en klänning! Sen slängde vi i oss lite mat och åkte hem! Gick förbi videoaffären och lånade en film! Som ni ser på bilden har vi "laddat".

Nu ska vi kolla in filmen och sen är det "hopp i lopplådan", så gonatt för idag!



Pooldag

Idag har jag och Tessan haft en heldag vid badet. Det var så varmt och skönt. Vi solade, badade, läste, åt och drack om vart annat. Nu är vi hemma en snabbis innan vi sticker till Kista och kollar om vi kan göra lite reakap.


Vi har en liten fruktsallads paus. (Tessans innehåller bara äpplen). Hahaha! Det är visst den enda frukten hon gillar.
Medan min smarriga sallad innehåller äpplen. kiwi, banan, nektarin och honungsmelon! Mums!


Jag ser ut som världens tönt, jag vet det! Men nu när jag är nyfärgad och fin i håret vill jag inte förstöra det i solen.
Men jag inser att jag nog får kolla om jag hittar någon söt solhatt i Kista!

Vi hörs senare ikväll!

Världens bästa lökskydd

Idag blir det grillad aubergine och köttfärsbiffar med tzatziki i pitabröd till middag! Och eftersom jag är mer än lovligt känslig mot löklukt så gäller det att vara uppfinningsrik. Det är inte så att jag tycker illa om lök, jag snarare älskar det, men jag klarar inte att hålla ögonen uppe för att tårarna rinner så mycket. Brukar inte ens klara löken om jag sitter i ett annat rum medan någon annan tar hand om den. Menibland måste jag handskas med den själv, för jag vill ju inte vara utan den. Och då ser man ut så här!


Med simglasögon klarar man det mesta, framför allt lök.
Men jag säger er en sak: Om ni är känsliga mot lök så använd inte skidglasögon! Funkar inte!
De har ju en luftventil och då stannar löklukten i skidglasögonen! INTE SKÖNT!!! Det lärde jag mig den hårda och inte speciellt intelligenta vägen. Hehehe

Ny kaffeapparat

Vi har fått en ny kaffeapparat på jobbet! Tyvärr har den min favorit som är kaffe latte. Tyvärr, för att tidigare har jag bara "festat" till med en sådan, men nu finns det för lättillgängligt! Ska försöka hålla mig ifrån det så att det inte blir för ofta.
En extra rolig sak med vår nya apparat är att man kan skriva på den och tvätta bort det sen! Idag kom Solis in och skojade till det lite! Hahaha! Han kan verkligen liva upp stämningen bland oss surkart på jobbet! :-)


Niclas har i skrivande stund inte sett detta! Hahaha! Han kommer att se det på måndag!



Och här sitter några av pumorna på mitt jobb för på eftermiddagen bjöd Katarina på lite fika för hon fyller år på söndag! Jag hade mer eller mindre tvingat henne att ta med fika under hot! Hihi
Tack Katarina! Det var så mumsigt!


Härlig torsdag

Här sitter Tessan och pustar ut efter att ha pantat burkar i 20 minuter på Citygross! Hon har precis fått sitt livs första bankomatkort och då gäller det att börja samla lite pengar, så att man har något att ta ut!



Sen bar det hemåt för att laga varm färskpotatissallad med bräckt kassler och äppel-slaw. Mums!
Men innan maten, slank en Campari-juice ner i strupen. Slurp!
Det är så underbart skönt på balkongen och det gäller att passa på o njuta nu!







John Blund

Nej nu är det dags att hoppa i säng! Eftersom Lasse jobbbar natt, tror jag bestämt att jag får besök av "ungen". Hihi.
Hon brukar hålla mig sällskap när ena halvan av sängen är tom! MEN!! Kravet för att hon ska få sova bredvid mig är att hon måste "killa" mig på ryggen en stund! Tänker ni ringa BRIS nu och anmäla barnarbete?! Hehehe!

Godnatt! Hörs i morron
.



Balkongen

Här kommer man hem trött och sliten och vill sätta sig och pusta en stund på balkongen med ett glas......saft!!! Men då har balkongen tydligen förvandlats till en sambandscentral under eftermiddagen av "ungen" och min tröja har hon norpat också! Tessan! Du är en filur!  ;-)




Rinse har tagit hand om mig

Efter otaliga hemmahårfärgningar med olika färger, eftersom jag inte kommer ihåg vilken kulör jag köpte gången innan, såg jag ut som om jag hade målat håret med den där rutiga schackfärgen som de har i tomteverkstan på julafton! Inte snyggt, inte coolt, bara patetiskt. Dags att göra något åt eländet, så jag konsulterade Thomas på Rinse. Han kämpade i över två timmar med att först avfärga mitt hår fläckvis och sen färga om hela håret i en och samma färg (inte rutigt som tidigare).
Och efter Thomas tog en annan söt pojke hand om mig med klippning och föning. Och jag är så nöjd! Det är nog bäst att ni får se ett par bilder på mitt hår, för jag kan ju aldrig få till det lika snyggt själv.





Jag blir alltid nöjd när jag varit på Rinse!  www.rinse.se


Emma i England

Min stora älskling är i England och håller tydligen på att tyna bort! Hon är nästan 1,80 lång och äter inget mer än en macka på dagen, innan middagen på kvällen! En macka utan något på!! Va!? För att de som hon bor hos har en jä.la gasspis, som även jag tycker är det läskigaste som finns! Tjejer i den åldern är dessutom livrädda att vågen visar en siffra för mycket och då lägger man inte direkt manken till att ordna någon lunch! Skärp er för fan, rent ut sagt! I´m so upset! Och det värsta är att jag kommer ihåg hur jag själv var! Jag tyckte att jag var jättetjock och hade stor mage! Fan för mig!!!!


Kolla bilden alltså! Jag är ca 24 år yngre än nu och ca 17 kg lättare. OCH JAG TYCKTE ATT JAG VAR TJOCK!!! Vilken jävla idiot jag var!! Dåligt självförtroende och nertryckt i skorna av ett ashole till killle. Jag hade för fasiken en drömkropp, och ändå mår jag bättre i mig själv nu, drygt 20 år senare och nästan 20 kg.

Ta lärdom av detta tjejer!!! Tyck om er själva som ni är! Det sitter inte i vikten!
 Love You!

Katastrof

Eftersom jag ändå inte får simma kan jag ju lika gärna falla i totalfördärv på en gång! Eller!? Efter en hård dag på jobbet åkte jag hem och lagade Linas goda mat! Jag tyckte att det stod att man måste dricka vitt vin till den maträtten! Eller?? Men det var vad jag såg i alla fall, och det vita passade bra till! Höhö!!  Sen sitter man och gal tillsammans med Anders Lundin på Skansen, fast hemma i soffa, samtidigt som man väntar på att diskmaskinssnubben ska komma och laga vår trasiga slimlinemaskin. (Slimline är lika med en 45-centimetersmaskin som man måste ha i sunkiga 60-talslägenheter, för att man inte har lust att lägga en massa pengar på ombyggnation av en hyresrätt). Men han verkar inte komma. Så det blir till att handköra disken. Glamouröst värre! Det är nog därför jag har så tjusiga naglar! Not!!!!
Ljuspunkten på denna kväll var i alla fall att Tessan gick och köpte en burk Nutella som vi frossade med.  Hon ville passa på nu när hennes nötallergiska syster är i England.



"Ungen" är på väg för att köpa Nutella och lite växtnäring till min odling av: Koriander, basilika, ruccola och tomater.



Ungen har gjort sin livs första nutellamacka! Och bli inte upprörda nu för att jag kallar min lilla älskling ungen, men hon kallar faktiskt mig för "sommarlovsmördaren".   :-)



FAN FAN FAN

Jag får inte simma på en vecka för att jag har fått en jävla inflammation i vristen! Hur nödvändigt var det då???? Janne!  Om du läser min blogg kan du hälsa alla underbara människor vid Huvudstabadet varför jag inte kommer. Ja, du vet ju att jag hade skitont sist vi simmade. Egentligen har jag lust att strunta i doktorns råd och simma ändå, men han sa att medicinkuren jag äter nu även är smärtstillande, och då kan jag skada mig ännu mer när jag inte känner smärtan, så det är nog bäst att lyda "farbror doktorn". Farbror Dr var nog yngre än vad jag själv är! Hihi!
Vi ses nästa vecka mina älskade simmare!



Tennarmband & silversmycken

Jag har ett tennarmband som jag köpt av en tjej som är autodidakt och jag är så imponerad av henne. Hur lär man sig såna saker utan att gå en kurs? Vetifasiken hur många kurser jag skulle behöva för att göra ett smycke. (I love you Birgitta)   Autodidakt=självlärd
Jag älskar mitt armband och känner nu att jag har lite plats kvar på min handled. (Lasse, jag hoppas att du läser det här! blink, blink).
Nu skulle jag vilja ha ett med svart botten och kanske ett annat mönster så att det bryter av lite mot det jag redan har!
Om någon är intresserad av ett snyggt tennarmband kan ni kontakta mig så förmedlar jag kontakten vidare till Birgitta! Armbandet kommer från Häggmark Design Stockholm



Mitt amband har brun botten även om det inte syns på bilden.


När vi ändå är inne på smycken så kan jag berätta om en annan superduktig smyckesdesigner och det är en tjej som jobbar i silver! Hon gör sjukt snygga smycken!  Kolla in hennes hemsida www.norrsilver.se
Eftersom hon sitter och gör alla sina smycken själv , så blir det ingen massproducering=det finns knappast två exakt lika smycken. Och sånt gillar jag! Carina! You´re the best!



Tyvärr gör inte min mörka bild Carinas smycken rättvisa, så var kloka och gå in på hennes hemsida i stället.



Tjockis

Vi har investerat i en tjockis! Madrass alltså! 1,63 m bred och nästan en halvmeter hög! Akta dig för att drömma för vilda drömmar på den madrassen. Man kan verkligen slå sig om man ramlar av! Nu har Tessan premiärsovit i den och även i natt kommer hon att sova i den! För att Apoteket har en så jä.la usel reklam för Apoliva, med en tjej som som ser ut som kommen ur "The Ring"-filmen. Är det meningen att man ska bli rädd för en jäkla skönhetsprodukt eller?! Har Apoteket lyckats då? Kommer man ihåg produkten eller tjejen?!
Men i alla fall: Denna madrass kommer att följa med på vår semester, framför allt i Göteborg, när vi lever som nomader och flyttar runt tre gånger på en vecka! Men det får ni höra mer om i sommar! Men jag kan ge er (speciellt er tjejer) en teaser, jag kommer att bo på två olika brandstationer med min egen brandkille! hehehe!



Syndig kladdkaka

Tessans kladdkaka blev alldeles för god! Syndigt god! Så nu har man suttit på balkongen och vräkt i sig det också. Fy sjuttsiken vilken svullhelg det har varit. Skönt att det är måndag i morgon så man är tillbaka i vardagen. Hemskt att säga det, men så är det! Jag sköter mig mycket bättre i veckorna med maten! Och i morgon kommer ju Linas Matkasse och då blir det både nyttigt, gott och roligt! Jag rekommenderar er varmt att prova. Mat för fem middagar och fyra personer! Ange i så fall mitt kundnummer 1229 för kompisrabatt! Gå in på http://www.linasmatkasse.se/start.php
Lina! Jag älskar jämna veckor när budet kommer med den härliga kassen på måndag kväll!




Tessan vräker i sig sin goda "kladdis". Lite kallare på balkongen nu, än vid middagen.

Middag på balkongen

Kvällsvärme har vi inte varit bortskämda med den sista tiden! Det gäller att slänga sig ut på balkongen och äta middagen. Men mysigt är det.  Idag blev det Lasses köttfärslimpa med färskpotatis, och ett glas rötjut lyckades slinka med också! Hehe! Jag njuter verkligen av livet just nu. Tessan påstår att hon ska baka chokladkladdkaka till efterrätt. Får se om det blir nån! Jag både vill och inte vill! Är ett jäkla godismonster som försöker låta bli sånt! Tur jag simmade min kilometer idag.




Tallriken där salladen lyser med sin frånvaro tillhör definitivt inte mig! Kan det vara "myran" Therese?!

Sol sol sol

Jisses vilket underbart väder jag skådar utanför fönstret när jag vaknar. Måste helt klart ner till badet och kolla om de har öppet. Nu har jag precis ätit en smarrig omelett och "laddat" för en kilometer i plurret.

Sen får vi se vad vi hittar på i det vackra vädret idag. Tyvärr är lägenheten i stort behov av en dammsugning, men det är tydligen bara jag som lider av det! Lika bra att fly fältet så man slipper se eländet. Hörs sen!


Heartbreak Girl

Nu har vi sett filmen "Heartbreak Girl" med svenska Malin Åkerman. Helt Ok  film, men inget att "ringa hem om" som Lasse skulle ha sagt. Malin är duktig, hunden är söt och Brendan Hines blir sötare och sötare ju mer filmen går.
Slutrecension: Ingen film ni absolut måste se!


Lördagen räddad

Nu har jag och Tessan laddat upp för en riktig "svull-lördag". Pizza, läsk, godis, Ben&Jerry, jordgubbar och tjejfilm. Sämre kan man ha det! Hihi.



Återkommer om ni behöver slösa tid på filmen när jag sett den.

Midsommaren 2009 i bilder.

Jag och Tessan är nu hemma efter en jättemysig och fin midsommar i goda vänners lag. Här kommer ett gäng bilder som visar vår midsommar.


















Tack för en underbart trevlig midsommarafton!!!


Glad midsommar

Jag hoppas att ni alla får en fin midsommar och slipper regn! Det är ju bra mycket trevligare att dansa runt stången när solen skiner! Men regnar det så får man ju göra det bästa av situationen ändå.
Nu ska jag och Tessan göra oss i ordning och sticka ut till Värmdö! Egentligen är vi sena! Men jag kände att jag vill prata lite med Emma i England på msn först.
Jag tar lite bilder från min midsommar, så får ni se sen.

Men igår kväll satt jag och L på Espresso House och delade på en Kaffe Latte och Chai Latte. Den sistnämnda var som att dricka flytande godis. Jättegott, men en liten räcker. Blir alldeles för sliskigt annars. När vi satt och fikade reflekterade jag lite extra över en skyltdocka med ganska tilltagen byst och smal midja!!! Inte så konstigt med det egentligen, men jag är bara inte van att se såna dockor!
När får jag se en docka som har liten byst och "fluff" runt midjan???? Lite lik mig!! Hihihi!

Ha det jätteskönt idag!
Kram




Midsommar snart

Vad ska ni hitta på i morgon? Själv ska jag ta bussen från Slussen till min kompis Sari på Värmdö. Måste nog ringa henne innan jag åker hem idag och kolla av läget vad jag ska ta med mig! Min lilla slatt "Nyköping" som jag har i kylen får ABSOLUT INTE glömmas kvar hemma. Och eftersom det troligtvis inte blir så fint väder imorgon kanske jag borde liva upp mig med ett par söta gummistövlar till min midsommarklänning.Var hittar man söta stövlar!?



Här är några söta och somriga jag hittade på nätet, men jag hinner ju inte beställa!

Vi hörs i morgon!
Ha en riktigt skön midsommar

Emma har åkt

Just nu sitter min älskade dotter Emma på Skavsta flygplats med sin kompis Stephanie, och väntar på planet som ska ta dem till England! Vad spännande för dem. Men oj vad jag kommer att sakna henne!!


Vi ses om 12 dagar hjärtat.

Vackert

Är det någon som tänker på hur vackert vi har runt omkring oss, trots regn och rusk??
Jag älskar inte heller dåligt väder, men för att inte deppa ihop försöker jag alltid att leta ljuspunkter.
Här är några ljuspunkter på den lilla snutten från jobbet till T-banan.







Även om ni kanske inte älskar grönska som jag, så leta upp er egna "ljuspunkt". Livet känns mycket roligare då!


Även jag är fast

Igår kväll hade jag, Emma och Tessan lite tjejkväll med Ben&Jerry-glass, Desperate Housewifes och filmen Twilight. Twilight den omtalade, med Edward Cullen (Robert Pattinson) den omtalade. Alla som har sett filmen och berättat om den har varit lite rosiga om kinderna, leende och sett så där lite småkära ut. Löjligt tänkte jag! Men så sitter jag helt plötsligt själv där med ett fånigt leende och längtar efter nästa film (New Moon). Edward, Edward, come and bite me!!!



Varför

Varför krånglar den jä..la bloggen idag??

Hemgång

Nu så är dagen slut! Jag sticker in till stan en snabbis och handlar lite smått & gott som Emma behöver med sig till England. Hon ska väl förvisso inte till bushen, men det är inte inne i London heller hon ska vara! Så en del behövs i alla fall! Lite mamelucker, polokrage, pälsmössa osv. Nej skoja bara! Snarare lite sminkborttagning, schampo, balsam, nylonstrumpor osv.
Kanske en liten present till värdinnan i Essex. Vi får se vad jag hittar på.
Hörs i kväll!

Ett gästinlägg från mig :)

Hej. Emmas is speaking :)
Jag hjälper mamma med sin header, men den blev inte så bra, ska göra ett nytt försök någon annan dag.
Jag vill bara berätta att jag älskar min mamma såååååååååååååååååååååååååååååå mycket! Hon är det bästa som hänt mig. Hon är den finaste, gulligaste, raraste, snällaste, vackraste..,..det finns tusen miljoner fina ord om henne.
Om inte jag hade henne så skulle jag inte veta vad jag skulle göra. Det är så kul att ha en mamma som bryr sig om mode och hur hon ser ut. Skulle vara så tråkigt att ha en mamma som struntar i det fullständigt. Och mamma är också cool för att hon är som en tonåring, hon tycker om samma saker som jag gör m.m.
Jag skulle kunna skriva en hel sida om henne( kanske 2 :P) men jag har fått skriv kramp XD
Men hoppas du inte blir aarg på mig nu mamma, när jag skrev på din blogg. Du kan ta bort det ifall du vill!

Puss Puss. Älskar dig!!

P.S Kommer sakna dig när jag är i England!! D.S

Emma

Snygga vi är, morsan <3

Thaimiddag

I kväll blev det middag på vår favorit-thairestaurang. Sista middagen tillsammans hela familjen innan lilla Emsingen sticker till England. I morgon jobbar Lasse natt och på onsdag sticker Emma, så vi fick mysa tillsammans lite extra idag.
Är så mätt så jag håller på att krevera! VARFÖR måste man äta upp ALLT????  Har någon sagt att man måste det??
Lite bilder från kvällen:


En liten skymt av Lasse som inte vill vara med på min blogg och blomsterflickan Emma.


Jag och Tessan


Tjejerna


Så himla god kycklingsoppa till förrätt.


Mums för de vuxna.


Oxfilé med massor av vitlök & peppar.


Alltid vackra orkideér på maten.


De är så fina tycker jag.


Den otrooooligt nyttiga efterrätten, men ack var den hör till.


Vackra, fina Emma! Tänk att du ska åka i från mig i 12 dagar!

Råttan var trött på livet

I morse var inte vädret det muntraste att gå och simma i! Men envis som jag är traskade jag ner till badet ändå. Vattnet är ju inte kallt i alla fall, så det gäller att hålla låg profil på kroppen! :-).
Och idag var det en extra happening när vi fick oväntat besök i bassängen. En liten råtta "ramlade" i vattnet och höll på att drunkna, men en simmande hjälte räddade den och lade upp den på land. Han trodde att den skulle klara sig! Den försökte resa sig och ramlade igen, och höll på så en stund. Vad vi inte visste då, var att en annan hjälte redan hade räddat den en gång tidigare. Så detta var alltså andra gången på kort tid som råttan försökte "ta livet av sig". Och tyvärr alla djurrättsaktivister så hjälpte inte HLR på den nu!! Den ville verkligen inte leva! 
Ingen äkta AIK-gnagis, för då hade den inte gett upp så lätt!! 


Sega blöta söndag

Nu är vi hemma alla fyra! Emma & Tessan var barnvakt åt sina söta kusiner Moa & Theo igår när jag och Lasse var på fest! Det hade gått jättebra för dem.
På vägen hem från mosters land handlade vi med oss lite söndags-svull! "Donken-mat" till barnen och smörgåstårta till oss grown-ups! Så nu har vi vräkt i oss och jag tänker inta horisontalläge i soffan. Kanske blir nån film eller nåt! Kan tänka mig att mysa lite med "Hairspray". Den blir man inte direkt sur av! Haha! Surt är det ändå så det räcker! Fy fasiken vad det har regnat den här helgen. Men jag säger som Pippi: -Vi får vara glada som har nåt väder alls!!
Det gäller att hålla humöret uppe! Det kommer man längst med tror jag! I alla fall känns livet lättare då!
Nej, nu drar jag mig till soffan!
I´ll be back tomorrow!!!!

Lördag

Ja inte var man superpigg på lördagen, men det var bara att bita ihop, för vi skulle iväg till nästa tillställning! Vi skulle på 130 årskalas! Och det vill man ju inte missa!
Så jag tvingade mig upp ur sängen och knatade ner till badet. Lyckades faktiskt vakna till lite under min simtur! Yeeh!
Hem och satte på "ansiktet" och väckte Lasse!
Sen hade vi en och enhalvtimmes bilfärd framför oss till in mosters land! Det var moster Gunnel och hennes Gunnar som fyllde 130, tillsammans!!
Där blev det mat & dryck, sång & skratt och lite frågesport! Jättekul! Två av min kusin Evas barn var där! Eller barn och barn, de är ju faktiskt 21 och 14 år. Men vilka underbara varelser. Deniz och Felicia var helt ljuvliga ungdomar! Om ni läser min blogg så vill jag bara tacka för att ni var där på festen och förgyllde tillvaron! Puss på er!


Jag och lilla mamsingen.

Party hela helgen!

Ojojoj vilken helg det har varit!
I fredags var vi några som gick ut efter jobbet. Började med att softa en stund på Square i Sjöstaden! Skönt ställe där man kunde sitta och prata med ett glas vin och varva ner efter en arbetsvecka! Sen drog jag, Daniel och Minette vidare till Scandic Malmen! Ytterligare ett soft ställe, fast med högre musik! Även Daniels söta fru Ulrika kom dit efter en bio!
Där satt vi och babblade, drack, babblade, drack osv. Men trevligt  var det!
När alla utom jag dragit hem kom Lasse dit med ett par tokiga arbetskompisar! Så då blev det mera skratt! :-)
Sen blev vi "utkörda" framåt småtimmarna när endast hotellets boende gäster fick vara kvar! Och tur var väl det, för annars hade vi väl aldrig åkt hem! Hehe!

Lite bilder från kvällen:


Råraka med löjrom och rödlök. Inte helt dumt!


Daniel & söta Minette


Niclas var ute och körde med hojen. Kom in en stund på Square och snackade med oss!


Här poserar vi så rart! Hihi. Daniel, Minette & jag

Svull!!

Ojoj! Två födelsedagsbarn på jobbet och tre tårtor. Och man måste ju självklart smaka på alla! Eller hur!?
Två av tårtorna kommer från Gunnarssons konditori som gör fantastiskt goda tårtor.

Den översta heter Gunnarssons special (chokladmousse)
Och den undre heter Mango/passion. Jag kan inte bestämma vilken jag tycker bäst om!  Sååå goda!



Och den tredje tårtan hade Veronica (eller rättare sagt hennes dotter) gjort! Det var också en chokladvariant  och tyvärr alldeles för god! Voine voine! Hur många mil får jag simma efter detta???

Fredag! Tjohoo!

Jag älskar fredagar, och idag lyckades jag masa mig till badet också! Känner mig så nöjd! Hann även med en turbobastu! Ska försöka komma upp ur sängen i morrn bitti också, så att man hinner basta lite längre! Men som sagt, vi får se hur det blir med det, eftersom jag ska ut med några arbetskompisar i kväll! Efter ett par glas brukar jag inte ha så bråttom hem! Hehe!


Glad och nöjd efter en skön morgon på badet!

Snart helg!

Åh vad skönt att det är fredag i morgon! Ska nog ut och äta o ta ett glas vin med några arbetskompisar! Egentligen skulle vi ha femkamp på Grönan, men det verkar inte som att vädergudarna är med oss riktigt! Men vi kommer nog att få mysigt ändå!
Idag har jag varit effektiv. Har dammsugit, skurat och bäddat rent. Skööönt!  Det är bland det bästa som finns att få gå och lägga sig i nybäddad säng! Eller hur!?
Strax ska jag och Tessan dricka en kopp te innan vi hoppar i säng!


Min fina Tessan!

Jag ska försöka komma i säng i vettig tid, för jag MÅSTE simma i morgon! Har inte gjort det på tre dagar nu! Fy Helena!!!
Men nu säger jag hej då för idag! Gonatt!!!

Kissvädersdag!

Men jösses vad trött jag är! Lyckades inte komma upp och simma idag heller! Hur ska detta sluta!? Nu kommer det bara att gå utför!
Idag är Emma på Kärsön med klassen och Tessan är på Skansen med sin klass! Vilket underbart väder de har då! Inte!
Och ikväll blir det utomhuspicnick med Emmas klass! Man får väl linda in sig i svarta sopsäckar innan man sätter sig i gräset!
Nu ska jag jobba som bara attan! Boka resor och hotell hela dagen, så vi hörs i kväll igen.
Håll humöret uppe trots kissvädret! :-)

Tisdag kväll!

Dagen som började med så trist väder slutade faktiskt mycket bättre! Sol och lite värme. Det blev god mat på kvällen (Linas Matkasse) och lite vitt vin! Aldrig fel på en tisdag! Hehe!



Dagens kolhydrater är matvete med torkade tranbär (med jordgubbs-smak!) Hur spännande är inte det!!!

Min stora tjej Emma är på 9:ans bal! Jag är så nyfiken på hur hon ser ut idag och jag hoppas att hon har riktigt kul!
Här får ni se en gammal bild på min fina tjej!


Trött & regnigt!

Idag lyckades jag faktiskt inte ta mig upp ur sängen, när klockan ringde 06.00. Så det blidde ingen simning idag! Får väl se tisdag som en vilodag då! Idag har både Emma & Tessan fotbollsturnering med sina klasser. Hoppas att det går bra för dem trots det "kissiga" vädret.
Och i kväll ska Emma på 9:ans bal, med sina nya (och första) pumps och sin fina aprikosa klänning. Hon kommer att bli så snygg. I´m proud!!

Vi hörs mer senare! Kram

The Proposal

Måndag morgon började ju så bra med bad och allt! Och kvällen blev lika fin! Först hem och lagade mat som levererades vid dörren av "Linas Matkasse".
Efter maten stack jag och Lasse in till stan. Drack en krämig latte på "Humlan" och gick sen på bio och såg en förhandsvisning av filmen "The Proposal" med Sandra Bullock! Salongen var fylld och kanske drygt 80% var tjejer! Hihi.
Det blev mycket skratt och en del tårar ,trots att man egentligen vet hur filmen slutar, och filmen var riktigt mysig!
Kan tänka mig att se den igen när den kommer ut på video!





En underbar start på måndag morgon

Så här gott har jag det varje morgon i princip! Spelar ingen roll om det regnar, men det är ju extra mysigt när solen skiner! Fast i morse var det bara 6-7 grader varmt när jag traskade ner till badet!
Men åh vilken njutning! Fyra dagar i veckan simmar jag min kilometer och avslutar med en liten "sittning" i bastun. :-)
Sen går jag hem och gör mig i ordning, äter "frulle" och sticker till jobbet!





Seg söndag



Jag och Tessan kände att vi måste gå ut och röra på oss, för vi var så sega. Tog en promenix till affären för att köpa mjölk. Och vi passade samtidigt på att äta en glass i parken!


Spa-lördag

Åh vilken härlig lördag det blev! Här kommer lite bilder som säger det mesta om spadagen.



Kaffe med supergoda chokladtryfflar.



Bubbel och ett härligt fruktfat, med mina favoriter: JORDGUBBAR



Tessan "laddar" inför allt myspys.



Massa spa-attiraljer.



När vi lena som persikor, doftandes som nyponrosor och alldeles underbart rena o fina, skötte världens bästa Anja grillen! Och det gjorde hon med bravur!

 

 En vacker syren i trädgården.

Nationaldagen

Idag är det Sveriges nationaldag och det ska jag fira med min bästa vän Sari!
Hon har ordnat spa hemma, så det blir både fotskrubb, ansiktsmask, hårinpackning osv.
Berättar mer i morgon. Nu måste jag börja göra mig i ordning. Jag och Tessan åker först, och sen får Emma ta sig ut till Sari på Värmdö på egen hand! Hon ska ju dansa vid Ulriksdals Slottskapell först.
Och Lasse får inte följa med! Haha! Tror inte han skulle vilja heller! Han ska kolla på fotbollsmatchen ikväll mellan Sverige-Danmark.
Men hoppas att ni alla får en underbar dag! Solen försöker i alla fall att vara framme!


Emma är hemma!

Åh vad skönt att min "lilla" stora tjej har kommit hem igen från sin klassresa till Vaxholm.
Hon har varit borta ett dygn och ändå hann jag börja sakna henne! Hur fagerlund ska jag klara mig utan henne i 12 dagar när hon åker till England? Vilken abstinens jag kommer att få! Tur att Tessan är kvar hemma i alla fall!
Vi har haft en jättemysig kväll vi tjejer! Kollat på "Talang 2009" och ätit tacos!



I morgon blir det nya äventyr! Emma ska dansa med sin streetdance-grupp
Just4fun på Ulriksdals slottskapell under nationaldagsfirandet.
Sen drar vi tre tjejer till Saris Spa! Det får ni höra mer om sen.
nationaldagsfirande

Fredag!

Åh vad skönt med fredag! Min bästa veckodag, för då har man hela helgen och alla förväntningar framför sig!
Morgonen började underbart med 1 km simning i utomhusbadet (trots 6 grader i luften). En liten snabb-bastu med mina älskade pensionärer som också simmar varje morgon.
Sen en kopp gott kaffe under den lilla promenaden hem från badet!
Till frukost blev det keso och underbara jordgubbar. Sämre kan man ha det!

Jag såg också en massa feta härliga daggmaskar i morse, som kravlat sig upp ur jorden och hämtat lite luft efter regnet.
Jag älskar verkligen daggisar! Blir så glad när jag ser dem och tänker att jorden kanske inte är helt förstörd av oss i alla fall! De ger mig hopp om livet. :-)

Dessa härliga gubbar blev en del av min frukost. Mumsfilibabba!

Dessa gubbar blev en del av min frukost, tillsammans med lite keso. Mumsfilibabba!

Mitt allra första inlägg någonsin!

Jaha! Så var det dags tydligen!
Min ena dotter tycker absolut att jag ska ha en egen blogg, så att hon kan läsa lite om sin kära mor!
Och vad skriver en helt vanlig mamma om?!
Är varken känd, snygg, framgångsrik eller nåt sånt! Jag är HELT VANLIG.

Jag heter Helena Nygrund och är 44 år!
Jobbar heltid, bor med min sambo Lasse och mina döttrar Emma (16 år) och Therese (13 år) i en hyreslägenhet i Solna. Kan man bli mer vanlig?!

Jo förresten! Lite ovanlig är jag kanske! Jag och Lasse firade att vi varit tillsammans i 20 år den 1:a juni.
Och jag älskar honom fortfarande! Det är ju lite speciellt i alla fall! :-)

Vad jag hittar på tillsammans med min vanliga familj kommer jag säkert att skriva en del om!
Och vad jag gör utan familjen också för den delen.

Men mitt första inlägg får vara klart här, som en liten mjukstart, för nu ska jag gå och lägga mig och läsa en helt vanlig pocketbok! Hahaha! Ska sluta tjata om vanlig!
Gonatt!


En liten avslutningsöl efter en match på Råsunda!  AIK har vunnit!

RSS 2.0