AIK-Örebro

Har haft riktigt ont idag och känner mig som överkörd av tåget efter operationen. Men jag jobbade hela dagen och lyckades knata till Råsunda för att kolla på en riktig skitmatch. Det blev 1-1, och Örebros mål blev klassat som självmål av AIK! Blä! Jag måste nog svepa en hel burk valium på söndag för att våga se Götegorg-AIK då.


Jag vägrar sitta och frysa häcken av mig på en match. Jag struntar i att Emma tycker jag ser muppig ut. Jag hade det gött medan hon satt och hackade tänder. Det är väl såna gånger jag känner mig lite vuxen.Hihi.


En suddig bild på AIK:s häftiga tifo. Men när man är där på plats och hör all sång och jubel blir man helt euforisk.

Och min stegmätare visar på 16000 steg idag, till skillnad från mina ynka 4000 igår. (Fast igår var jag ju nersövd ett par timmar, till mitt försvar). Men i söndags fick jag också ihop 4000 och det har jag inget att skylla på. Fy på mig! Jag måste skärpa mig nu, med tanke på att jag inte får träna förrän mina hål i magen har läkt ihop.

Nu ska jag gå några varv i lägenheten! Natti natti!!!
 

Semester+operation

I morse åkte jag pirrig som attan till St.Görans sjukhus för att operera mig! De flesta av er som läser vet nog vad jag skulle operera och egentligen är det ingen hemlighet. Jag har steriliserat mig. Jag fyller snart 45 år (ingen hemlighet heller, hihi) och jag och Lasse har våra underbara döttrar Emma och Therese. Och jag är såååå klar med barn. Själva operationen går egentligen jättesnabbt, men man sövs ner och det är lite bestyr runt det. Men alla var så snälla och gulliga där och tog god hand om mig. Man går inte in "nedervägen" utan genom naveln plus två hål till i magen, så jag frågade doktorn om han kunde fettsuga mig på en gång, när han ändå höll på, men han hade inte uppsatt tid för det, sa han! Attans!!! Hihi! Så jag får väl forsätta leva med "volangerna" på magen som Mia Thörnblom kallar dem.
Jag har tagit bild på mina blodiga plåster på magen, men jag tror jag besparar er det, av hänsyn.











Men som ni ser på bilden så stänger man av äggledarna (svarta prickningen på två ställen) så att spermierna inte kan komma fram, och detta görs genom "titthålsoperation". Detta är inget man rekommenderar till yngre tjejer eftersom det är definitivt.

Så nu vet ni vad jag har gjort idag under min semesterdag. Har ni gjort nåt kul?! ;-)


Helgen i Hallstavik

I fredags åkte jag, Lasse och Tessan till min moster Gunnel och hennes livskamrat Gunnar i Hallstavik! Det blev en härlig hösthelg med bastu, god mat & dryck, fiske, promenad, kortspel och mys. Här kommer en bildkavalkad som visar hur mysigt vi hade det.


Jag tog den bästa platsen vid köksbordet så att jag kunde bevaka den söta holken.


Och titta där, lite upp till höger...


En talgoxe minsann!!!


Och den pippin var så glupsk så Felicia & Tessan blev tvungna att fylla på matförrådet.


Mina favoriter, rönnbären, börjar torka och skrumpna ihop.


En liten stunds eftertanke under den sköna promenaden.






Lite höströjning såg vi också under promenixen.


En kelsjuk gamling som heter Samba. Hon ville aldrig att vi skulle sluta gosa med henne.


Och en nyfiken pålle!


Efter promenaden "fiskade" Felicia upp läskande saker ur källarluckan.


Här laddas det upp för en tuff pokermatch.


Medan min fina moster Gunnel laddar upp för mums.


Och Tessan försöker knyta knut på sig själv, tror jag.


Här har det svullats minsann!

Tack snälla Gunnel & Gunnar för en jättemysig helg.
PS! Siken vi fick med oss hem ligger i frysen för att gravas sen! Mums!!!




Packning inför helgen

I morgon sticker vi till min mosters land och myser. Vi får se vad vi hittar på för något. Det blir jag, Lasse och Tessan som åker. Emma stannar hemma eftersom hon ska spela fotboll och jobba. Hon har blivit en upptagen tonåring. Idag blir det bara ett litet ynkligt snabbinlägg, för jag måste packa, hänga tvätt, dricka te, pussa på min familj och så vidare! Hihi! Men i morgon är det freeeedaaag!! Tjohoo!!!

Ha en underbar helg mina fina läsare!!


Champagne, Cava, Mousserande, "Bubbel"...

You name it!!  Allt detta rinner utan tvång ner i min strupe om du bjuder mig på det! :-)
När jag skulle gå hem från jobbet idag hade vår Callcenteravdelning ställt fram "bubbelglas" i köket inför deras kickoff ikväll. Och Helena fungerar ungefär som "Pavlos hundar" som ni har läst om i skolan, så bara jag hör ordet champagne börjar snålvattnet rinna! Det blev till att snabbt åka hem och öppna en flaska "mums" och tvinga Lasse att sällskapa med mig. Hihihihi!! En ganska trevlig onsdag med andra ord.


Vad har ni gjort för nyttigt idag då!? Hehe!!!


Tripp trapp trull

Jag satt och tittade på gamla bilder och hittade en som fick mig full i skratt. Det är jag, mamsingen och Emma.
Om vi skulle ställa oss i storleksordning idag skulle jag hamna i mitten. Det är fortfarande samma längdskillnad mellan mig och mamma, men Emma har blivit en lång snygg brutta.


Visst var jag snygg i håret!? Nyfönad hos frissan inför min kusins bröllop. Så här fin är man ju aldrig i vanliga fall! Jag vill vara rik som Anna Anka och ha en personlig frisör som tar hand om mig hela tiden! Hihihi!

 


Gardasil

Nu för tiden finns det ett vaccin (Gardasil) som skyddar skapligt mot livmoderhalscancer. Och det är en spruta som man tar muskulärt i låret (eller armen). Den tas i tre omgångar och efter första dosen väntar man två månader och efter andra väntar man sex månader. Varje gång ska man gå till vårdcentralen och de tar betalt 200kr per gång och barn! Det blir alltså 3 sprutor gånger två barn, gånger 200kr = 1200:-
Vilken tur då att barnens pappa inte är rädd för sprutor och satte den första i deras lår idag! :-)



Så därja! Då har jag bloggat färdigt om "sjukstugan" i det Lindbergska/Nygrundska hemmet!!!

Ha en underbar kväll!

Tjingeling!


Frikort för sjukvård



Har ni sett vad jag har fått!! Nu har jag väl fått vuxenpoäng så det räcker och blir över?? Frikort för sjukvård och jag är inte 45 år ännu! Inte ens alla mina simkompisar som är födda på 30-talet har frikort. Jösses vad min axel har ställt till med. Hoppas att värken försvinner och att jag kan skratta åt detta om något år!

Axel-elände!!!



Simkompisarna made my day

Tack Birgitta, Berit, Helena & Renate för en skit-trevlig kväll. Jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan nästa "date". Jag är bara lite orolig att ni trodde jag fyllde år eller nåt, så mycket presenter som jag fick!


Snacka om att jag kände mig som en prinsessa när jag fick allt detta.


Birgitta & Helena i "salongen".


Birgitta, Berit, Renate & Helena i "matsalen".


Renate, Berit, Birgitta & Helena tillbaka i "salongen" Hihi!


Vild diskussion!! Ena sidan...


och andra sidan...


Och "hela sidan". My girls!!!!

Tack tjejer!!!!    Natti natti!!!



Tacos, Idol och småplockande

Det är fredag och det är så skööööönt! Tessan har två kompisar hemma och sitter och kollar på någon film de har hyrt, med var sin burk Ben&Jerry i handen. Gud vad suktande! Själv har jag lagat tacos åt tjejerna, kollat på Idol så klart och städat & fejat i pauserna. Och just nu sitter jag och Emma vid var sin dator och "knappar". Snart ska jag titta på slutet av Idol för att se vem som åker ut. Efter det får jag väl fortsätta med mitt städande. Jag vill ju ha det lite representabelt i morgon bär mina simkompisar kommer.

Jag är tillbaka i morgon!!   Bye bye!


Fiskeänka och skitfiske

Tidigt i morgon bitti sticker Lasse iväg på sin årliga höstfiskeresa, denna gången till Åland. Hallen är full med alla attiraljer han ska ha med sig och jag kan inte börja städa inför min tjejmiddag på lördag innan han har gett sig iväg! Och när han åker får man säga, -Skitfiske på dig. (Om du är tillsammans med en fiskare ska du akta dig för att önska honom god fiskelycka. Då ligger du risigt till, hihi). Jag hoppas i alla fall att han får det skönt och att det inte blåser för mycket.
Men snälla Lasse, använd flytoverallen!! Gör inte som den här snubben, för då kanske du får "blåsgitarr".



Vi ses på söndag älskling!


Tandställning

Vissa vill inte ha och vissa gråter efter dem och vissa är nöjda med att få. I denna familj har vi en 16-åring som har gråtit många gånger om för att hon gång på gång nekas av tandregleringen att få tandställning. Det är 2000-talet och man kan se ut som om "Gud har kastat in nötterna i käften" som en vis kille sa till mig en gång i livet! Så ser i och för sig inte Emma ut, men hon vill ju så klart vara fin och ha jämna tänder. Tessan däremot kommer att få eftersom hon har bettfel och för trångt i munnen. (Du som vill fixa till tänderna av estetisk orsak får tji av tandläkaren, om du inte hostar upp 30-40-tusen kronor förstås).


Tessan i väntan på att komma in!


Här "längtar" hon efter att få den där blåa guckan i munnen för att göra tandavgjutning.


Så småningom kanske hon ser ut så här. Men först ska tre tänder dras ut, förutom de hon redan dragit ut! Detta är en lååång procedur för min lilla Tess!!

Nej nu ska jag borsta "bissingarna".   :O)


Höst i Koleraparken

Som jag berättat tidigare syns alla årstider väldigt tydligt i Koleraparken. Och idag blev jag tvungen att ta en bild på min höstigt härliga gamla kyrkogård.



Vänta ni bara, ska ni få se hur vackert det är på vintern.

Tjing tjong

Oproffsigt

Fy vad oproffsigt av dig! Jag behöver inte skriva något namn för du vet själv vem du är!
Det var det enda jag hade att säga just nu!!




Ung & oförstörd

Känner ni igen den här tjejen?? Det är knappt jag gör det själv.


Jag är 6 år och ser ut som om mamma har satt en kastrull på mitt huvud innan hon formade till frisyren med saxen! Hihi! Men rätt söt ändå va! Då visste man inte mycket om framtiden.


Ca 13 år senare är jag fortfarande rätt ovetandes om hur livet skulle te sig! Just då visste jag bara att jag ville bli förskollärare och det blev jag också.

Sen hann jag jobba några år som förskollärare och pga olika omständigheter hittade jag mitt drömjobb på Pripps, där jag blev kvar i tretton år. Pripps och Falcon slogs ihop och blev Carlsberg Sverige och min tjänst flyttades till Falkenberg. Så det blev till att söka nytt jobb och jag hamnade på Wallmans. Nu ska eventuellt Wallmans och 2Entertain slås samman och än en gång är jag ovetandes om min framtid. Den som lever får se....

Tack för ordet!   Kram till er alla





Godis i Hummelsta

När man åker till Västerås måste man bara svänga in vid Hummelsta och köpa en massa godis, vare sig man vill eller ej. Och så blev det även igår när vi åkte till mammi & pappi för att äta surströmming. Helt plötsligt har man plockat så mycket snarr i påsen att man blir illamående! Hihi!




Här står Tessan och funderar på vad hon ska plocka.


Så var det färdighandlat och vi köpte nästan var sitt kilo! Stön!!

Lördagen var räddad!!!!   :-)









Kvalitetsfredag

Jag känner att jag har haft den skönaste fredagen på länge. Efter lite fredagsmys med god mat, lite vin och "Idol" kände Lasse att han behövde en powerwalk. Det var visst en annalkande liten ölmage som var på G och som störde honom, och jag som jagar steg hela tiden var inte sen att haka på. Vi klädde raskt på oss och var överens om att lyssna på hög musik, alltså inget snackande under tiden. Precis när vi kom ut och jag pluggade in mina "lurar" i öronen var det en riktig tung-gung-låt på tur. När vi svishade ner för "Mördarbacken" med den assköna låten på högsta volym kände jag mig ungefär som "Baby" i Dirty Dancing. När hon hade övat "tusen" gånger i trappan och stegen äntligen satt!!!!! Så jävla skön känsla. Precis just då kändes livet så underbart perfekt och det kunde inte bli bättre. Här snackar vi inte glitter och glamour utan kvalitet. Kvalitet för mig just då!!! Nattsvart ute, svettig (och trygg) powerwalk längs vår vackra strandpromenad till helskön musik. I´m so happy!!


Vi är så lyckligt lottade som bor så nära vattnet!!

Nu ska jag "hoppa" i säng! Natti natti!!


No Comments

Åååh vad jag blev glad idag! Jag fick en vacker blombukett av partybandet "No Comments", för att de tyckte att de stökat och jag fått fixa åt dem. Men så var det inte egentligen, snarare tvärtom. Jag tyckte synd om dem för att det är så struligt på HK när de ska komma och bo hos oss. Finns bara ett litet övernattningsrum kvar, TV:n fungerar inte, mikron är borttagen osv. Men de är rejäla och talangfulla människor från övre delen av Sverige och supergulliga! Tack snälla ni för den fina buketen! Jag tror inte ni förstår hur rörd jag blev.


Vilken härlig torsdag jag fick!

Halloween eller vampyr??

Vad har hänt? Är det inte i november som det är Halloween?? Här kommer man hem efter ett svettigt spinning/styrka-pass och hittar denna bild på min söta dotter Tessan:


I och för sig tycker jag att hon är rätt söt på den här bilden också, men har jag närt en vampyr vid min barm???


Trött onsdag

Jisses vad trött jag var på väg hem från jobbet idag. Det var nästan skönt att Tessan inte ville att jag skulle träna. Annars är det ju pilates på onsdagar. Men i morgon måste jag köra järnet, för då är det ett dubbelpass bestående av spinning och styrka. Jag jagar ju steg nu för tiden. Just i skrivande stund har jag kommit upp i 11871 steg. Jag MÅSTE upp i minst 10000 om dagen. Det gick ju inte så bra förra veckan, men nu har jag stegräknaren bättre placerad. Men lite träning som extra bonussteg kan ju inte skada. Hihi! Och sen förra måndagen har jag slutat med att åka hiss, så jag är verkligen taggad. Nu stegar jag ut ur Tessans rum (det är hennes dator jag lånar) och kokar tevatten! Den har ni inte hört förr va!? :-)

En underbar onsdag eller "lilllördag" till er.



PS! Hittade en bild från första gången vi var hundvakt åt lilla Nelson.


Varken Nelson eller mina tjejer var speciellt gamla här. Så söta!!



Desperate Housewives

Idag är de tillbaka och det finns en här i familjen som är helt lyrisk och har räknat ner dagarna! Men det är inte jag!!! Jag har däremot lovat personen i fråga att titta på "Desperate Housewives" ikväll. Så nu ska jag snabbt måla mina stumpar till naglar så att jag blir lite mindre oglamorös! Hihihi!


Efter en omgång med Depend känner man sig precis lika tjusig som dessa tjejer:


eller kanske inte!!!  :-)

Trevlig tisdag!

 




Gå till Prag på 80 dagar med stegräknare

Jag ska gå till Prag på 80 dagar. Fråga mig inte vad det innebär, men jag har i alla fall betalat 300 kr för en stegräknare som gör mig helt deprimerad. Jag går och går och kommer nästan aldrig upp i 10000 steg , som är ett minimum att gå varje dag. Aga och Katarina på jobbet har gått till och från T-banan och fått mer steg än jag som springer runt hela dagarna. Även när jag var hundvakt och gick mellan en halvtimme och en timmes rask promenad visade mätaren på bottensiffror. Jag och Lasse gick hem till min kära svärmor i Sundbyberg och jag fick ihop ca 1000 steg.


Det var en underbar och skön höstsöndag.

När vi gick hem igen, samma sträcka, lånade Lasse min stegräknare. Han som är 2 decimeter längre än jag och därmed har längre ben borde ju rimligtvis få färre steg. Men icke!! Då visade räknaren på 3000 steg!!! Fattar ni vad hopplöst det känns!!?? Katarina tror att jag har för mjuk gång och att det är därför det blir för lite steg, men jag tror att "fluffet" där midjan ska sitta är i vägen! Hihihi! Men idag har jag hittat ett bättre ställe att sätta räknaren och kanske kommit närmare sanningen i mina stegkliv! Yippiih!!

 
12377 steg en vanlig dag! Och lite träning på det så gör det nog susen på "fluffet".  :O)

Nu ska jag "stega" ut i köket och koka tevatten. Ha en skön måndag!


Nelson

I torsdags kväll kom Nelson till oss! Han är en amerikansk cockerspaniel och världens snällaste, goaste voffsing! Jag och Lasse var på Göta Lejon och såg Buddy Holly så tjejerna fick ta emot Nelson. Eftersom jag är med i en stegtävling var det inga problem att hoppa upp fredag morgon och gå en "kisspromenad" med Nelson. 35 minuter var vi ute, jag iklädd långkalsonger, fleecetröja, vinterjacka, mössa osv. Ingen risk att jag skulle frysa. Sen gick Tessan hem på rasten och "kissade" Nelson och sen hann han bli uttvingad ytterligare 4 gånger samma dag.  Lördag eftermiddag åkte han hem igen. Med två tonåringar av kvinnligt kön hemma kan stämningen bli väldigt tråkig ibland, men under dagarna Nelson var här var det bara go stämning! Nelson! Jag saknar dig redan! Kom snart tillbaka!!! 


Världens finaste voffsing.


En frukosttiggare


Lördagsmys i soffan! Oxfilén tinar och väntar i köket. Mums!


Va, ska vi ut och gå igen?? Vi var ju nyss ute i en timme Nelson!!

Nelson! Du spred så mycket kärlek i vår familj! Hoppas att du vill hälsa på oss snart igen!










Buddy Holly

I torsdags var det äntligen dags igen! Brolle var frisk och Lasse har börjat jobba dagtid, så vi kunde gå tillsammans och se Buddy Holly. Jättekul! Fantastisk show med skön musik och underbara artister! Brolle har sån jäkla scenutstrålning och skön stämma, och resten av gänget var också så sjukt bra!


Go Brolle, go Brolle!!!





RSS 2.0