Bästa semesterbilden


Hej på er, Helena is back in town!
Vi kom hem tidigt i morse med Finlandsbåten och nu tänkte jag att ni ska få se min sista och bästa semesterbild.
När vi var i Finland såg min mamma en huggorm varje morgon. Den låg och solade sig tills den blev varm och snabbt kunde ringla iväg på jakt. Vi morgontrötta människor såg aldrig ormen, men mamma fortsatte hävda att hon sett den varje morgon, på samma ställe.
Men så igår morse när vi för en gångs skull var uppe tidigt, för att vi skulle packa och stänga igen huset, såg även jag ormen.
Jag ville så gärna få en bild på den och gick och hämtade min kamera, men när jag kom tillbaka var ormen borta, trodde jag! Precis när jag skulle gå igen såg jag att den låg framför mina fötter, så jäkla kamoflerad av naturen, och gissa om jag fick frostbrytningar! Allt hår reste sig på kroppen, men jag lyckades i alla fall få min bild innan "mammas kompis" ringlade iväg på sin dagliga matjakt.


"Mammas morgonkompis"

I morgon ska jag försöka lägga in lite fler bilder frånn Finland, men nu får ni drömma söta drömmar, om ormar till exempel, hihi!!

Natti natti!

Skön tisdag

Vi är uppe en snabbis i byn igen, för vi har varit och lämnat tillbaka världens finaste Felicia, som vi har fått "låna" lite sen igår.
Felicia! Det var jättemysigt att ha dig hos oss. Hoppas att vi ses snart igen.
(Tyvärr har jag ingen bild på Fellicia för hon är lika bångstyrig som Tessan när man tar fram kameran.) :-)

Ikväll ska vi till min mosters land, utanför Närpes, och sova över där. Det blir garanterat bastubad och förhoppningsvis en massa kortspel. Mysigt!


Idag har Lasse och pappa varit duktiga och byggt en trappa.


Igår kväll grillade vi på den här, men eftersom man nästan bokstavligt talat fick hålla i grillen under tiden för att den inte skulle rasa ihop insåg vi att den måste pensioneras.


Mamma har också varit duktig idag och plockat blommor till stubben som jag tyckte behövde smyckas lite.


Här sitter jag just nu och ser hopptornet som alla barn älskar att hoppa från. Jag gjorde också det när jag var liten, men vågar inte längre.

Nu ska jag dricka klart mitt kaffe och sen åka ner till stugan och packa lite övernattningsgrejer.

Kram till er alla!




 


Strandmölle

Hej på er! Just nu sitter jag vid Strandmölle och äter glass och försöker göra ett litet snabbinlägg medan Lasse sitter och stressar mig! Strandmölle ligger uppe i byn som är ca 1 mil från vår stuga och jag ville absolut kolla "yttervärlden" en snabbis. Och han vill åka tillbaka ner till stugan för att lägga köttet, till grillningen ikväll, i marinad. -Måste ligga minst 4 timmar för att bli bra smak, säger han argt! ;-)

Vi kom i natt, så jag har inte hunnit fota så mycket, men här kommer några.


Kaffe och genomgång av taxfreekatalogerna på båten. Inget är speciellt billigt, och allt godiset kan du köpa billigare på Ö&B.


Vii är framme och min kusin har ordat en överrsakning till Lasse, han första egna bar! Hihi!

 
Vi har inte sovit en blund i natt, för vi har visst "gäster" uppe på loftet. Visade sig vara en massa möss, som vi nu ska utrota. Möss är söta men man vill inte ha dem på loftet, hellre tomtar på loftet


En liten snabb-bloggning och koll på "välden" innan vi sticker iväg. Men nu vet jag att internet funkar vid Mölle så jag kommer snart tillbaka, vilken dag som helst.

Ha det skönt i sommaren.

Kram kram


 


Mina vänner Oskars & Kallax

Idag har vi fixat och donat inför resan till Finland; Bilcheck, tvättstugebokning (inför hemkomsten), lämnat nycklar till vår tillfälliga inneboende, packat osv. Men viktigast av allt, vi fortsatte jaga surströmming, och trägen vinner!!!


Så där ja, nu behöver jag inte bekymra mig om att mammas små burkar inte ska räcka. Härligt!
Det blir hårt tunnbröd med mandelpotatis, hackad rödlök, surströmming och "Morfars Brännvinsost", en iskall öl och lyckan är fullkomlig!

Om du gillar sill ska du absolut prova surströmming, det smakar inte som det luktar, I promise!!

Nu ska jag fortsätta med packningen, så en skön lördag på er!

 

 

 


Fredag och semester IGEN

Idag var det sista arbetsdagen innan nästa omgång semester, yippih! Och när jag fått reda på att Emma & Nico var framme i Spanien på eftermiddagen (en dag försent) kunde jag äntligen börja slappna av lite.
Efter jobbet åkte jag och Lasse och letade surströmming, men där gick vi bet. Förra årets är slut och årets har inte kommit ännu, snyft!


Åh vad gott! Tur att mamma fick tag på dem i alla fall. Ingen Finlandssemester utan surströmmingsskiva!

Fredagskvällen fortsatte med god mat, vin och kortspel. Vi har nyss lärt oss ett kortspel som heter "Hollywood" som är riktigt kul.

 
"Hollywood" spelas med två kortlekar plus ett antal jokrar. Man spelar i sju olika omgångar och den som har minst poäng kvar på slutet har vunnit, och blir "The Big Star".
Detta spel vanns av Tessan, och Lasse blev "looser". Hihi!

Just nu sitter vi i soffan och slappar och funderar på vad vi ska packa till Finland. Vi funderar och tänker, för vi orkar inte ta tag i något! :-)


Under tiden jag slappar intas en kall och go Pripps Blå Sommarlager.

Hoppas att ni också har en riktigt skön fredag!




 


Iberia är skit

Det verkar som om att det dröjer innan "powerpuffpinglorna" träffas. Emma och Nico som skulle åka till Spanien kl:14.55 idag, och sammanstråla med Linis, sitter fast på Arlanda!!
När de kom till Arlanda på förmiddagen fick de reda på att planet var försenat och skulle flyga kl:15.30 i stället. -Oj, då blir det knappt om tid i Madrid för att hinna byta plan, bara 15 minuter kanske, tänkte vi. Men 15.30 får de beskedet, crewrest. -Jaha, nu ska personalen vila lite!
Efter ytterligare en halvtimme får de reda på att flighten är inställd pga att personalen måste sova! WTF!!! Det är väl för f*n bara att skaffa fram ny personal! Hur i hela friden har detta planerats av skitbolaget Iberia??


Efter kaos och många frågor vid diskarna forslades tjejerna till ett hotell vid Arlanda och fick ett dubbelrum efter lång väntan. Just i skrivande stund tror jag att de får ett mål mat på nåt hak. Kl:01.40 ska de infinna sig i receptionen på hotellet för att ta sig in på Arlanda och checkas in igen på sin "gamla" biljett, som jag förstått det.
När jag pratade med Emma sist satt de på sitt hotellrum och åt chips och var lite fnittriga för de hade råkat zappa på TV:n och hamna på "naturfilmen". -Låt bli det, sa jag, för den kostar en massa pengar. Hihi!
Det var skönt att höra att de höll humöret uppe och det är bra att Iberia bekostar detta, men vad hjälper det när tjejerna missar en hel dag i Spanien. Jag tror knappast att de jobbat och sparat till denna resa för att sitta på ett hotellrum på Arlanda.


Hoppas att ni kommer iväg ordentligt i natt så att ni kan träffa Linis och blir kompletta "powerpuffpinglor".





Mimmi Limma

På torsdag åker min stora fina tjej Emma till Spanien med två kompisar. Jag tror och vet att hon kommer att få skitkul, men oj vad jag kommer att vara orolig och sakna henne. Vi har varit så nära i snart 18 år och nu börjar hon klippa "navelsträngen" mellan oss. Det är nog svårast för mig, fast jag samtidigt vet att det är nyttigt för oss båda. Men tänk att den här stora tjejen inte ens kunde säga sitt eget namn när hon var liten, utan kallade sig själv Mimmi Limma, hihi.



De fina bilderna på "Mimmi Limma" har jag lånat från vår egen proffsfotograf Michelle.


Emma! Jag hoppas att din resa blir ett riktigt kul minne för livet. Ni powerpuffpinglor verkar ju kunna ha skoj som attan tillsammans. Jag älskar dig!


 




Trädgårdsbröllop

I lördags var vi på ett mysigt trädgårdsbröllop med härliga människor, god mat & dryck, bad i trätunna och världens bästa väder.
Det fina bröllopsparet vigdes under ett underbart vackert och doftande jasminträd, kan det bli mer romantiskt!?


Svårt att känna sig fräsch i hettan, men det är väl lika för alla.


En liten välkomstdrink...
 

...och lite mingel i väntan på brudparet.


En söt plutt som väntar på att morfar ska gifta sig.


Och prästen väntar under jasminen.


Vi börjar samlas för snart kommer brudparet.


Kyssen


Nyvigda sötisar.


Den vackra jasminen.


Efter vigseln fick killarna ta av sig kavajen och nästa steg var att lufta fötterna.


Skönt avslappnat bröllop.


Skönt med tak som skydd mot solen.


Full fart på festen, som höll på natten lång.
Efter allt gott vi ätiti slog vi nog rekord i hur många som får plats i en trätunna, hihi.

Tack Åsa & Jarmo för att vi fick komma och delta i er stora dag och vilket party det blev!!!

 









Fredagsmiddag

Västerbottenostpaj med gräddfil, rödlök och löjrom och ett glas vitt, ja sämre middag kan man ju äta. Mums!



Nu ska jag ta hand om mina tånaglar och göra dem fina inför bröllopet vi ska på i morgon.
Ha en fortsatt härlig fredag!


Drink hos grannarna


Min snygging till karl har klätt upp sig, för vi har blivit bjudna över till grannarna på en drink och fotboll.
-Är det all Urguel som fått ditt hår att växa så där Lasse? :-)

 


Efter semestern


Herre gud, var ska man börja???

 


Shopping i Rostock

På väg hem hade vi en stund över, innan nattbåten skulle ta oss till Trelleborg från Rostock. Vi passade på att göra av med lite mer pengar, i den "allmänna konkursen", inne på bordershopen.


Här inne ska det laddas upp med lite "vätska", hehe!


Jonte hittade en pytteliten flaska! :-)


Och jag hittade en ännu mindre cider som jag försökte få med mig hem. Tänk vilket party man skulle kunna ha med en endaste burk, hihi.


Här gäller det att tänka till och packa om för att få med sig allt hem.


Det spöregnar ute (ser ut som snö på bilden) och vi väntar på att få åka ombord på båten som tar oss till Sverige.

Det har varit fantastiska 18 dagar och tack för en härlig, rolig och händelsrik semester Fredrik, Sari, Jakob, Alina, Micke, Annelie, Jonte, Lollo, Lasse, Emma & Tessan. 
Love you all!



 


Praha-avslutningen.

Jaha ja, då kommer fortsättningen och slutet på Pragvistelsen.


Där borta till vänster på bilden är Karlsbron som vi ska gå över, för att traska upp till St. Vituskatedralen, i över 30 graders hetta. Stön!


Sitter det någon där, eller??? Jag vet någon som har svaret, och jag ska ta reda på det så småningom.


Sköna gubbar som jammar på bron.


Efter två dagars letande och bara en massa Urguel så långt ögat kan nå, får jag äntligen min Staropramen.


Den där stackaren längtar nog också efter en Staro.


Magnifik utsikt över takåsarna.


Det var verkligen värt svetten och mödan och alla trappstegen!


Här kommer eftersläntarna medan jag sitter i trappan och försöker andas, hihi.


Mycket kyrkor har det blivit under vår semester, men håll med om att de är maffiga.


Nedanför St .Vitus


En liten "dam" som matchar godiset efter kläderna.


Ett par bilder till på den härliga utsikten innan vi går ner igen.


Så, nu kan vi gå!


Familjen i spegeln.


Dags för sista middagen i Prag.


Potatisificka med fläskfilé, gudomligt gott! Någon som vet hur man gör?


"Predikant" Jakob.

 
Vi tjejer avslutade kvällen med att äntligen öppna cavan som vi köpte för att dricka redan i Kroatien. Glamoröst i " snygga" champagneglas, eller hur!

Det var Prag det! Nu är det bara hemresan kvar!

 






 


Prag och home sweet home


Alina "bubblar"


Stora gatan i Prag, där jag klarar av att INTE gå vilse!


Bernard är inte min typ, men ölen är god. Hihi


Tjejligan


Om ni åker till Prag kan ni äta jättegott och billigt här.


Behövde nässpray och värktabletter och fick hjälp av ett par poliser att hitta till detta dygnet-runt-öppna apotek. Det såg helsvart och stängt ut men vi ringde på en klocka och så kom en sur tant och öppnade en liten lucka i dörren och vi fick handla det vi behövde. Annorlunda!


En vätskepaus på ett trevligt hak.


Här inne hade vi kunnat handla hur mycket som helst. Det enda Lasse gillade med affären var ventilationen vid ingången.


Häftig kyrka!


Jag får lite Harry Potter-känsla.


Man kan bli galen om man dricker för mycket Absinthe har jag hört. Van Gogh till exempel, han skar ju av sitt ena öra. Jag tror vi låter bli att gå in här!


På alla restauranger hänger dessa "salta-pinnar-kringlor" och alla pillar så klart på dem och undrar vad det är. Jag skulle aldrig få för mig att köpa och äta en sån! Uäck!

Nu får det vara nog med Prag-bilder för idag. Ni får mer i morgon! Vi är nämligen hemma nu och jag måste börja packa upp lite. I morgon bitti ska jag jobba och vill hinna simma innan. Har ju inte simmat på 18 dagar, så nu börjar kläderna spänna ordentligt efter all mat och öl. Back to simning och havregrynsgröt!

Må väl!


 


Prag, en skön stad

I morgon åker vi vidare mot Sverige, men än så länge är vi i Prag.  Det är kväll och de flesta har gått och lagt sig, och jag hade tänkt lägga in alla Prag-bilderna, men internet är sjukt segt idag. Så ni får tyvärr vänta tills jag är hemma i Svedala igen!
Jag ska hoppa i säng och försöka komma upp i tid i morgon bitti, för jag har spanat in en secondhand-butik som jag absolut vill titta närmare i. Men eftersom butikerna, till skillnad från i Sthlm, är stängda på söndagar så vill jag hinna kika i den i morgon innan vi sticker.

Sköt om er och vi kanske hörs i Sverige.





Bloggar i Prag


Vi har kommit till Prag och jag sitter i vår sunkiga hotellfoajé och avslutar inlägget från Wien, då min tidigare internettid tog slut.
Bilder från första dagen i Prag kommer imorgon.

Nu ska jag gå och lägga mig på våning 5, av 20. Tur att vi inte hamnade högst upp, även om de säger att "topfloor is the best".

Natti natti!


Heldag i Wien

Vi har haft en heldag i ett svettigt Wien och är nu hemma, trötta i både kropp och fötter. Vi har gått runt och tittat , ätit glass, varit i St Stephans Dom, ätit på Fighmüllers, varit på Wiener Praten nöjesfält och här kommer mina obligatoriska bilder:


Klart man lyder och fyller på sin flaska med dricksvatten!


Jakob & Emma utanför spanska ridskolan.


Hästar & vagn står på rad som om det vore taxibilar i Stockholm.


Vi strosar runt och tittar in i affärer som vi bara kan drömma om att handla i.


Fasaden på vackra St Stephans dom.


På marken utanför kyrkan. (jag & Lasse).


Glass är livet.


Lollos bananasplit.


Visit inne i St Stephans Dom.


Mäktigt & magiskt.


Inne på Fighmüller kan man äta...


...schnitzlar stora som elefantöron ungefär. Jag håller min hand längs ytterkanten för att ni ska få en uppfattning om hur stora de är.


Det är dags för några timmar på nöjesfältet Wiener Praten.
-Mamma, du vet vad jag gillar pariserhjul, va!?


"Barnen" gick och såg en spännande 5D-film och var helnöjda.


LANGOS är så himla gott. Måste ha!!!


Inte som våra langos hemma, men rysligt goda.


En söt liten karuselltjej.


Läbbigt


Vad är jag för en mamma egentligen som skickar iväg mina barn i denna hemska grej?!


-Vad har jag gjort!?


Gokart-time.


Juveler i Wiens tunnelbana.

Det var Wien det, och nu vidare mot Prag







 


Hej då Rovinj, hej Wien!

Just nu sitter jag på vårt vandrarhem i Wien, efter att ha köpt mig lite datatid. Klockan är 02.00 och alla andra sover, men jag måste ju uppdatera er lite först innan jag också hoppar i säng.
I morse var det ganska tidig uppstigning för att packa det sista och städa ur våra villavagnar. Sen gav vi oss iväg på vår fortsatta bilresa från Kroatien till Österrike. Det är varmt så in i hel*ete fast det är mitt i natten. Säkerligen närmare 30 grader!!! Men vandrarhemmet är kanon. Vi har ett jättestort rum, mycket större och bättre än hotellet i München.


Emma vid poolen igår eftermiddag.


Lollo i badet.


Någonstans bland skummet är Lasse!
Hej då Rovinj!


Hej Wien! Här håller vi på och installerar oss lite i vårt rum på vandrarhemmet "A&O City Stadthalle".


Samling i vandrarhemmets bar innan vi ska ut på stan och äta middag.


Lilla "Mimsan" och jag.


Annelie i sin snygga tunika och Lasse i tisha från Gotlands brandstation. Alla klär vi upp oss på olika sätt, hihi.


Baren på "A&O City Stadthalle"


Lasse studerar karta över Wien. Det hjälpte inte kan jag säga, för vi åkte vilse med spårvagnen i alla fall. Fniss.


Här bor vi.


På väg till något matställe.


Vi har hamnat på en asiatisk restaurang...


...med en rolig snurrskiva på bordet som vi hade väldigt kul med. -Vem hamnar Saris vin hos????  :-)


Några av alla goda rätter vi vräkte i oss.


"Inte-blinka-med-ögonen-leken"


Öl-Service-skylten gjorde Lasse väldigt glad.


Vi åker vilse med spårvagn.


En kall och välbehövlig öl när vi väl hade hittat hem igen. Snacka om skumkrona!


Lollo & Jonte "uppdaterar" sig lite.

Nu är det faktiskt morgon fast jag började skriva i natt. Jag tappade nämligen internet efter ett tag.
Det är dags att ta en dusch och väcka de andra, och sen gå ner och prova frukosten här på A&O.

Hörs kanske ikväll.

Kram










 




RSS 2.0