Gratinerad hummer
Här kommer receptet som jag lovade dig mamma! :-)
Gratinerad hummer 4 pers
2 humrar
2 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1/2 fiskbuljongtärning
100 gr färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
västerbottenost
Dela humrarna på mitten och gröp ur köttet. (spara skalen)

Dela!

Spara!
Skär köttet i centimeterstora bitar.

Hackelihack!
Blanda grädde, vin och fiskbuljong i en kastrull.
Koka upp och låt sen sjuda tills det blir en "kräm".
Rör hela tiden då och då. (hihi, så stod det i receptet när vi fick det).
Det brukar ta ca 30-40 minuter tills såsen får rätt konsistens.

Krämigt!
Hacka champinjoner och vitlök smått. Fräs ihop dessa i en liten klick smör.
Blanda sedan ned "fräset" plus hummerköttet i den krämiga såsen.
Fyll skalen med blandningen, och toppa med en massa riven västerbottenost.
Gratineras i ugn (mitten) i 250 grader i ca 5-10 min.

Och skjuts in i ugnen!
Serveras självklart tillsammans med ett gott "bubbel"
Lycka till mamsingen!
Gratinerad hummer 4 pers
2 humrar
2 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1/2 fiskbuljongtärning
100 gr färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
västerbottenost
Dela humrarna på mitten och gröp ur köttet. (spara skalen)

Dela!

Spara!
Skär köttet i centimeterstora bitar.

Hackelihack!
Blanda grädde, vin och fiskbuljong i en kastrull.
Koka upp och låt sen sjuda tills det blir en "kräm".
Rör hela tiden då och då. (hihi, så stod det i receptet när vi fick det).
Det brukar ta ca 30-40 minuter tills såsen får rätt konsistens.

Krämigt!
Hacka champinjoner och vitlök smått. Fräs ihop dessa i en liten klick smör.
Blanda sedan ned "fräset" plus hummerköttet i den krämiga såsen.
Fyll skalen med blandningen, och toppa med en massa riven västerbottenost.
Gratineras i ugn (mitten) i 250 grader i ca 5-10 min.

Och skjuts in i ugnen!
Serveras självklart tillsammans med ett gott "bubbel"
Lycka till mamsingen!
Kommentarer
Postat av: mamsingen
tack vännen min för receptet ja älskar dej
Trackback