Gratinerad hummer

Här kommer receptet som jag lovade dig mamma!  :-)

Gratinerad hummer  4 pers

2 humrar
2 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1/2 fiskbuljongtärning
100 gr färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
västerbottenost

Dela humrarna på mitten och gröp ur köttet. (spara skalen)


Dela!


Spara!

Skär köttet i centimeterstora bitar.


Hackelihack!

Blanda grädde, vin och fiskbuljong i en kastrull.
Koka upp och låt sen sjuda tills det blir en "kräm".
Rör hela tiden då och då. (hihi, så stod det i receptet när vi fick det).
Det brukar ta ca 30-40 minuter tills såsen får rätt konsistens.


Krämigt!

Hacka champinjoner och vitlök smått. Fräs ihop dessa i en liten klick smör.
Blanda sedan ned "fräset" plus hummerköttet i den krämiga såsen.

Fyll skalen med blandningen, och toppa med en massa riven västerbottenost.
Gratineras i ugn (mitten) i 250 grader i ca 5-10 min.


Och skjuts in i ugnen!

Serveras självklart tillsammans med ett gott "bubbel"

Lycka till mamsingen!


Kommentarer
Postat av: mamsingen

tack vännen min för receptet ja älskar dej

2011-01-08 @ 20:56:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0