Faddergalan eller Ullared??

Det är det som är frågan! Jag vill ju se båda. Får nog satsa på Faddergalan och kolla på reprisen av "Ullared" nån annan dag. Och de båda TV-programmen känns ju lite som världens motsatser om jag ska vara helt ärlig.


Gekås! Vi ses en annan dag!  Hihihi!

Årets mysigaste adventshelg

I går morse kände jag mig lite huslig och överraskade familjen med nybakta scones till frukost. Nybakt och fortfarande lite varmt bröd är ju aldrig fel.

Efter frullen gjorde jag i ordning adventsstaken och fyllde på med "mossan" jag köpte i fredags. Fast jag hade lyckats få tag på fyra påsar med polkagrisar så räcker det inte. Jag måste ut och jaga efter fler, plus att jag behöver en extra buffert att fylla på med efter hand. Hihihi!



Tessan stack iväg till farmor en stund för att julpynta lite med henne, och vi hämtade upp henne efter ett par timmar och stack ut till Värmdö för att fira 1:a advent.


Första ljuset tändes och en massa godsaker vankades. Årets första skinkmacka intogs tillsammans med Blossa 09 med smak av Clementin.


Två söta "godisråttor".


Största godisråttan av alla!!


Kärleksfulla systrar.


Babbel, babbel och babbel.


Jag satt för långt ifrån för att höra vad Gunnel berättade för brudarna, men det verkar vara spännande!!


Det är söndag och veckans badpojke Jakob ska inviga den nya spajacuzzin.



-Oj vad det ryker!


-Ta bort hela locket, mamma!


-Yes!! Jag var först!


-Och nu vart det bubblor.


-Hur gött som helst!


Inspektion av knappar & vred.

Gissa var Helena ska fira nyår och värma sig!!???   :-)

 


Idol-Tove

Nu har jag än en fredag suttit och gråtit över de fantastiskt duktiga ungdomarna i Idol. Och Tove är ju den som man värnar lite extra om, ung som hon är. Hon är bara ett par månader äldre än min Emma, och så fantastiskt duktig. Hon är en sån stjärna att man ibland glömmer hennes ringa ålder, men blir påmind igen när hon står och hoppar lite glatt som en äkta tonåring! Shit vilken tjej!! Tove rules!!


Gobiten Eddie och söta Tove

Snart är ännu en härlig slappar-fredag till ända. Och i morgon ska jag till min älskade Sari på Värmdö. Där vankas det adventsmys!!!

Ha en underbar helg!

Tennstopet igen

Då var det dags att träffa sin gamla härliga "Prippsfamilj" igen. Det känns inte som att det var så länge sen den här gången, och det kanske det inte var heller. Men det var lika varm och hjärtlig stämning som vanligt. Och jag vågade inte skoja till det med maten, utan tog min standard "Barman Special". Om någon undrar vad det är för nyttigheter jag äter varje gång jag hamnar på Tennstopet, så kan jag upplysa er om att det är: en oxfilétoast på en bädd av feta härliga pommes, toppat med flottig mumsig bea. Det är riktigt nyttigt, för själen. Så det så!!!


Hasse och Janne fick lite julkänsla på Tennstopet och sjöng "Nu tändas tusen juleljus"


Blir alltid på gott humör efter en date med Prippsgänget, och ser min omgivning med "öppnare" ögon. Pumpor och blomster i ett fönster till exempel.


Eller en tänd gran långt där borta....  Hihi!

Tack för en trevlig torsdag mina kära Prippare.


 

 


Årets adventsstake

På söndag är det första advent och jag brukar försöka förnya adventsstaken lite varje år. Idag köpte jag en ny och söt silvrig stake på Indiska. Vart annat rött och vart annat vitt stearinljus har jag i och för sig haft förut, men det var några år sen. Nu måste jag ut och "jaga" polkagriskarameller och polkastavar att fylla med, i stället för mossa. Godis är lite mindre brandfarligt än vanlig mossa, men jag brukar få andra problem. Av någon underlig anledning minskar "mossan" ju närmare jul vi kommer. Så det gäller att få tag på ett ordentligt lager av polkagrisar att buffra upp med, så jag kan fylla på vart efter! Hihi!!



Men innan jag tänder ett ljus i den här ljusstaken, ska jag på lördag till min älskade vän Sari, på Värmdö, och fira in första advent ordentligt. Om jag har tur kanske jag kan få smaka en kopp glöggte då!?

Innan glöggte blir det nyponte, som ni säkert har lärt er vid det här laget. Ska försöka sluta tjata om mitt nyponte. Men det är ju så gott!!!!


Ett svårt i-landsproblem

Hur i hela friden ska man kunna bli smal, eller rättare sagt mindre tjock, när man utsätts för detta på jobbet, titt som tätt?



Och detta:



Och till dessa smaskigheter tillkommer att man inte kan använda namnet Helena och ordet karaktär i samma mening!!!

Finns det någon i detta avlånga land, eller i något annat land, som kan svara på min fråga???
Och jag kan säga att frestelserna blir inte färre ju närmare jul vi kommer. Help me!!   :-)

Nu är det dags för mitt dagliga, smarriga och syrliga nyponte, och det är inte så värst farligt för figuren i alla fall.
Tack för det Friggs!


Förkortat liv

I fredags förkortades mitt liv med många år, tror jag. Min älskade Tessan ville inte ta svininfluensasprutan och sa att man kunde blir förlamad, få CP-skador osv. Men jag sa att hon MÅSTE ta den. Jag har varken råd eller tid att vara hemma och vakta någon med "kotlettfeber". Sagt  och gjort, så fick hon sprutan på torsdagen i skolan. Hon hade ont i armen på kvällen, som alla andra. På fredagen väckte jag henne innan jag stack till jobbet. Sen ringde hon mig vid 11-tiden, gråtandes, och sa att hon var trött och hade ont i magen och måste gå hem från skolan. -Du sätter dig INTE vid datorn, sa jag till henne. Men sen fick jag dåligt samvete och ringde henne precis när hon kommit hem. Tessan var jätteledsen för att jag inte trodde på henne och insinuerade att hon skolkade. Men vi kom överens om att hon skulle ta en alvedon och lägga sig och vila nån timme, och sen skulle jag ringa igen och kolla hur hon mådde. När jag sen ringde 12.30 direkt efter min lunch svarade hon inte. Jag ringde oavbrutet i 40 minuter, både på hemtelefonen och hennes mobil. Jag blev mer och mer rädd att hon hade blivit jättedålig av sprutan jag tvingat henne att ta. Jag ringde till skolan för säkerhets skull för att kolla om hon möjligtvis hade gått tillbaka dit! Men icke!! Jag ringde Emma och bad henne skynda sig hem. Jag ringde och skrämde upp Lasse, så han åkte hem från jobbet i Täby. Jag satt vid mitt skrivbord och skakade av gråt och var helt säker på att TESSAN VAR DÖD!!! Precis i samma stund som Lasse kom hem, hade Tessan vaknat av att Emma också ringde hem. Och jag fick prata med henne!!! Jag grät och grät och fortsatte med det ungefär resten av dagen och kvällen. Kunde inte sluta. Tänk vad ens barn kan ge en varierande känslor. Ibland är man så jäkla arg på dem att man har lust att "ta den ena och slå med den andra". Hihi! Och i nästa sekund sitter man och ber till Gud att de mår bra. Jag undrar hur många år mitt liv förkortades i fredags, av oro????



Gammal bild på mina tjejer, som kan få sin mors känslor att svalla så! :-)
Jag älskar er mest på hela jorden!!!


Helg med middag och bio

Det är söndag kväll och i morgon bitti ska man till jobbet igen. Jag har haft en skön helg med en massa mys trots "kissvädret" ute! Nåja, lördag var ju helt OK, men då var jag upptagen med annat och hann inte med någon långprommis. På lördag kväll kom min syster Marina med familj över. Det var så roligt att få träffa hennes "knoddar". Moa ritade så fina teckningar åt oss och Theo babblade, babblade och babblade. Hahaha! Så söta!!!
Vi åt mat, babblade vi med, spelade Buzz och poker. Och helt plötsligt var klockan 04.00 ungefär! Hjälp, vad tiden går fort när man har trevligt.
Idag kände jag och Lasse för att gå på bio, så vi åkte till Filmstaden i Råsunda och såg äntligen "Flickan som lekte med elden". Den var lika bra som första delen, och nu dröjer det inte länge innan trean kommer.



Jag tycker Noomi Rapace är en fantastisk skådespelerska och passar underbart bra som Lisbeth Salander.

Nu börjar det bli dags att "nanna kudden". Tack för idag!

Jag fick ett brev

Igår fick jag ett brev med den gamla hederliga "snigelposten". Detta brev är nog bland de sötaste och roligaste brev jag fått. Det livade i alla fall upp min dag igår och jag fick mig ett gott skratt. Och den som hade skrivit brevet var ingen mindre än JAG SJÄLV!!! Min älskade kusin Carina hade städat bland gamla grejer och hittat brevet och skickade det till mig. Och det låååånga och "djupa" brevet skrev jag till henne för 34 år sedan. Det känns som att det är någon liten okänd 10-åring som skrivit det, men det är uppenbarligen jag som skrivit. Hihihi!

Här får ni en liten glimt av hur jag tänkte när jag var 10 år.



Så himla gulligt! Eller hur!? Och på lördag kommer min syster Marina och hennes familj över till oss på middag. Då ska hon få se teckningen hon ritade, till vår kusin, när hon var 4 år.

Tack snälla Carina! Jag blev verkligen jätteglad över brevet.
 

Är på "g" med julklapparna

Japp, idag blev jag, efter en del funderande och luskande, klar med Lasses julklappar. Den ena ilade jag in till stan och köpte efter jobbet.


Affären i fråga hade inte börjat med julpapper ännu, men jag tycker att detta papper är helt OK för en som är totalt ointresserad av estetiskt snygga paket.

Och nästa julklapp har jag beställt på nätet. Himla bra uppfinning det här med internet. Om man vet vad man ska ha och inte behöver klämma och känna innan så spar man en massa tid och svettningar när man slipper ränna på stan.

Tyvärr kan jag inte berätta vad "lille Lars" får, för jag tror att han smygläser min blogg ibland. Hihi!
Gör du det Lasse!!??   :-)

Och Sari! Tack för att du finns!!

Nu måste jag till Statoil och köpa en Marabou chokladkaka till Tessan. Jag lovade att köpa en som hon kan smaska på när hon ska på bio i morgon bitti med klassen, men det glömde Helena.


En Amigo ska det vara.
 




Desperate housewives livar upp stämningen

Men ska inte detta gråa eländesväder ta slut snart!? Jag känner mig riktigt deppig och nere just nu. Jag brukar i och för sig inte påverkas av dåligt väder. Jag brukar ju vara den som försöker vara glad & positiv och som säger, -Vi får vara glada som har något väder alls!  Men vad är det med mig? Kan någon glad själ liva upp mig på något sätt?? Det känns inte som om jag har något kul att se fram emot just nu. Men det är tisdag och Desperate... och jag får skratta lite i alla fall. 


Städ-och rensningshelg

Hej, här är jag! Har ni saknat mig!? Jag har haft fullt upp med tråkiga saker i helgen. Vi har "flyttat" in i sovrummet igen, efter att ha fått nytt golv. Nu är det rent och fräscht, även om det är en del småplock kvar. Emmas skänk ska ju flyttas in till vårt sovrum i stället för "Billybokhyllorna" vi haft. Efter det kan jag ordna med lite mys och ljusstakar i min hörna. Hihi! Sen hade jag och Emma en riktig storrensning i hennes rum. Det behövdes kan jag lova! Hon är en sån där obotlig "minnes-saks-samlare". Gissa om hon har minnessaker till förba..else!! Jag var väl antagligen rätt likadan i den åldern.
Men nu börjar vi bli klara och ibland måste man ha tråkigt för att förstå när man har kul! Eller hur!?

Livet framöver innebär mycket julklappsfunderande, och jag är på gång ordentligt. Det känns skönt.

Vi tjejer i familjen äääälskar jul och paket!!!



Underbar träning

Jag har inte tränat på nästan tre veckor, (bla pga operationen) men idag var det äntligen dags. Och vad är väl bättre än lilla söta Veronicas spinning-styrkapass då!? På hennes pass skrattar vi, svettas så det skvätter, njuter av skön musik (och hon gillar att vrida upp volymen, precis som jag), vi stönar & kvider och blir sååå snygga! (blink blink).
Och nu undrar ni förstås vad gymmet heter som jag går på!? Det heter Hälsoforum Sjöstaden och är stans skönaste gym. Alla som jobbar där är jättegulliga, det är alltid skön stämning och jag trivs som attan där! Önskar bara att jag hade mer tid för min egen träning och kunde gå till gymmet oftare! Men min tid kommer, det är jag säker på.
Men som sagt: -Besök Hälsoforum Sjöstaden och du blir kvar där. Är du däremot en sådan som lägger på nytt smink innan du ska träna och har de nyaste flashigaste träningskläderna, kanske du har hamnat lite fel. På "mitt" gym satsar vi mer på själva träningen är outfiten.

Det var allt för idag! Good Night


Extract, Pink, rumstömning

Igår skyndade jag mig hem för att direkt gå på Tessans utvecklingssamtal i skolan. Tessan själv var så nervös att hon skrivit sitt testamente på sin blogg. Hihi! Emma skulle precis gå på sin streetdance när hennes kompis Michelle ringde och frågade om E ville följa med på Pink i Globen.



Michelle skulle egentligen gå med hela sin familj, men tyvärr blev mamman sjuk och de hade plötsligt en biljett över.! Emma blev överlycklig och hoppade och skuttade runt i lägenheten. Den enes olycka blir den andres lycka!
T:s utvecklingssamtal gick bra och hon kan behålla sakerna, hon skulle testamentera bort, ett tag till. Jag och Lasse drog in till stan efter skolmötet och kollade på filmen Extract på biograf Skandia. Jag hade fått gratisbiljetter, med fördrink och snacks, av ett företag som sköter pressklippen till Wallmans.



Filmen var helt OK och lite smårolig, men inget att "ringa hem om", som vi brukar säga. Men gratis är gott, som vi också brukar säga! Hehe!!


Idag har vi tömt hela vårt sovrum på grejer. Gissa om det fanns en del damm bakom vissa möbler som aldrig flyttas. Jösses amalia! Vi ska få nytt golv och får samtidigt en fantastisk julstädning i sovrummet.

Mamma & pappa!
Ni kommer att sova så gott hos oss i jul, och garanterat utan astma-anfall. Hihi!


Tråkmåndag ändras till mysmåndag.

På måndagar är man trött efter att ha haft "tjolabaloa" hela helgen. Måndagar är trista, tråkiga och gäspiga! Men så sker den där lilla ljusglimten som får alla att bli glada, le, piggna till, och undra... -vem bjuder på bullar???? Man kommer ut i köket (det gör alla förr eller senare, för att hämta kaffe eller nåt litet mellanmål ur kylen) och så står där två fulla fat med bullar, saffransdoftande med mandelmassafyllning!



Och denna underbara själ som livade upp måndagskontoret var vår egen fina Linda.

Tack för de jättegoda bullarna Linda! You made my monday!

 


Spirulina

Jag fick en sån "kick" av Spirulina shotsen på Birka Paradise att jag blev tvungen att gå till Naturapoteket och köpa mig en burk idag. Jag tvingade med mig Lasse på en prommis till Solna C och köpte en burk och sen köpte vi en latte på Espresso House. Skönt att komma ut lite och få sig en dos frisk luft. Jag behöver ju komma upp i steg också, så att det inte börjar växa mossa på min stegmätare! I kväll blir det hemmagjord räkmacka med aioli! Mums!

Ha en fortsatt skön söndag!

 


Fars Dag

Ett stort grattis på Fars Dag till två underbara pappor; min fina pappa, och mina barns pappa!


En mästergrillare och en arbetsledare! Hihi! Lasse & pappa



Birka Paradise med Anna, Carole, Yvonne, Anette, Hannah och Sari

I fredags åkte jag på kryssning med världens underbaraste tjejer. Jag hade så himla kul och fick en massa positiv energi som jag kommer att leva på länge! Och som vanligt kommer min bildkavalkad, framför allt för er som var med!


Vi hängde på låset och blev några av de 500 som släpps in i förväg. Kl:16.30 gick vi på båten och satte oss i baren i väntan på att få våra hytter. Genomgång av kvällens schema också! Hihi!


Vi håller på och fixar oss i "hyttalainen".


Två glada pinglor som precis har funnit varandra!


Alla är startklara och hungriga. Och även om vi inte hade varit hungriga måste man ändå fylla magen med fast föda innan man går in på den flytande. You know what I mean!!!


Vi väntar på maten, men är glada ändå.


Vi med!


Och vi! Men vart tog Yvonne vägen?


Tillbaka i hytten för uppfräschning och laddning inför paketspelet.


Vi är så laddade och ska vinna så många paket! Hehe!


Gud vad spännande!


Under första halvlek kan man ha glas på bordet, men sen...


Hela spelgänget.


Anna glad!


Anna butter!


Anna skitnöjd!


Annapanna tyckte att min utstyrsel matchade hennes nyinköpta Vodka med nitklädsel.


Anette är inte så trött som hon ser ut! Hon råkade bara blunda när jag knäppte bilden.


Skål!


Det är lördag och hemresa! Jag, Sari, Anna och Hannah hängde i Spa-baren och drack hälsodrinkar. Här på bilden har vi Vitamin Vitality som är färskpressad juice av svart vinbär och apelsin samt en shot med spirulina alger.


Vi borde ha hållt till i den här baren igår också! Hihi!


Här har vi en Quick Hit bestående av jordgubbar, rabarber, apelsinjuice, samt en shot spirulina alger.


Vi avslutade "hälsoresan" med en omgång till av spirulina alger, för det var sjukt gott.


Tack mina underbara tjejer!!! Med er har man, utan undantag, alltid skitskoj. Hoppas att vi kan göra en ny resa till våren. Love you!

 

 






 


Snyggingar

Vi har haft jättekul på kontoret i ett par veckor. Det har varit liv och rörelse av sköna, glada, vackra artister som har repat och kämpat inför sin show på Wallmans Dippan i Åre. Och nu drar de iväg. Snyft!! Det blir tomt och öde på HK! Idag blev de fixade till tänderna inför fotografering med ascoola kläder, häftiga frisyrer och sminkning. Shit vad snygga de blev (och de som redan var oförskämt snygga innan). Tur att de inte hade lunch samtidigt som oss vanliga bleka kontorsråttor, för då hade jag tappat självförtroendet totalt. Jag lyckades tigga till mig ett par foton av bildsköna Malick.


Här ser han lite farlig ut.


Bäst att se lite glad ut också, sa han.

Men i morgon kväll ska jag med brudarna på kryssning med Birka Paradise och då kommer säkert några grabbs "supa mig snygg"  också! Hihihi!

Ska försöka ta lite bilder på kryssningen. Jag är tillbaka på bloggen på lördag. Puss & kram


Slottslig kväll med BTF

I kväll var det dags för BTF:s lilla höstträff. (BTF=Bryggeritjänstemannaföreningen). Vi började med en guidad tur på Livrustkammaren vid Slottsbacken. Jag har varit på Livrustkammaren en gång tidigare i mitt liv (ungefär när Sundsvall brann) med skolan, och då gick man bara runt och tittade på en massa fina gamla saker som man i bästa fall läste lite om utanför montrarna. Men idag var vi där ensamma med en guide som berättade med sådan inlevelse och geist att jag hade kunnat lyssna på henne i timtal. Fantastiskt intressant och spännande.


Mörkt, kallt och ruggigt ute. Skönt att komma in i värmen.


En otroligt vacker kröningsvagn som endast drottningen ,med sin stora klänning, åkte i. Kungen satt på en häst på väg till kröningen.


Efteråt gick vi till Stortorgskällaren för att ta en öl och äta soppa.



Babbel och väntan på första ölen.



Här är vi,



och här,



och ännu fler,



och sista bordet. Så nu kan vi skåla Amel! SKÅÅÅL!!!



Det är svampsoppa, och den kanske inte ser så speciell ut på bilden, men jag kan lova att den var GUDOMLIGT GOD!!!


Inga sura miner här inte!

Tack BTF för en helskön "Lill-lördag". Vi ses till våren igen.



Halloweenhelg del II

På lördagen åkte vi till Värmdö hela gänget. Familjen Lindberg/Nygrund, fam Andersson/Berg och fam Serra intog "Southfork" och våldgästade fam Jussila/Swedberg. Underbart trevlig och kul lördag, som slutade någonstans under söndag morgon! :-)
Och här kan ni se hur vi har kul:


Lite godispaus och "larv" på Ica Kvantum i Mölnvik på väg ut till Värmdö. Tessan & jag


Mohaha!!


Tillfångatagen...


Det spelar ingen roll vad du tar på dig Anja! Du är lika söt ändå!!!


Och lite förförisk kan du se ut också! :-)


Här var det en massa mums!


Liten och stor! Jag föredrar den till höger. Hehe!!


Vuxet pojkband??   Grabbarna grus.


Från andra hållet!


Vilka pumor!!!     Jag, Evo, Anja


Pumpor som sig bör...


som blev ännu häftigare i mörkret.


En liten gos-stund.   Emma & Ida


Ida tittar upp och undrar vad jag sysslar med.


Nån som också blev sugen på att kolla "looken" i fångdräkten.


Tack mina underbara vänner för en rent ut sagt skittrevlig helg.
Några av er fastnade tydligen inte på bild under helgen, men jag älskar er ändå!
Och så var jag ganska snäll och satte inte in för orättvisa bilder! Hihihi!










Halloweenhelg

I fredags åt vi en middag med lite Halloween-tema: Pumpasoppa med sötpotatis, rågbröd och matvetesallad med granatäpple. Riktigt smarrigt!  (Ja, det är Linas idé)

 

Efter smarrig middag kom familjen Andersson/Berg över och kollade på Idol. Vi hade kul som alltid! Ingen pinsam tystnad här inte!!



Vin, ost & kex!!






Guldfirande på Råsunda

"Hav förtröstan" !!!! I morgon får jag tillbaka min älskade lilla bloggkamera, så att jag kan kan blogga och berätta om Halloweenhelgen i bilder. Hur kunde jag vara så attans klantig och glömma kvar den på Värmdö!? K L A N T!!!!
Men ikväll har vi varit på Råsunda och firat våra kära AIK-spelare med så mycket kärlek och värme. Härlig stämning.
Nu vill min kära dotter ta över datan en stund, så jag hoppar in i duschen i stället och tvättar håret. Det ger mig en kvart extra i sängen i morgon bitti! YES!!!

Natti natti


AIK SM-GULD 2009



Idag har vi suttit och våndats, gapat, bitit på naglar, blivit glada, deppat ihop igen, önskat att man svept en burk Valium, och skrikit av total LYCKA!!! AIK VANN OCH TOG SM-GULD!!!!!
Vi firade med kylt bubbel och sjöng och skrålade! Så jävla underbart!!!
Vilken perfekt avslutning på en kul helg. Gnaget är bäst!

RSS 2.0