Jävla våg!!

Jag har haft semester 1 vecka och redan gått upp 1 kg!!! Fyra veckors semester är alltså lika med minst 4 kg! Min kropp är van att simma 5 gånger i veckan, och får under semestern ingen motion alls! Och på semestern äter och dricker man ännu mer gott än i vanliga fall, hur nu det går till, så det är klart att det händer saker på vågen! Snyft!
Men i morse lyckades jag i alla fall gå upp vid 06.00 och ta mig ner till Huvudstabadet och simma min kilometer. Yippiih!
Jag känner mig så nöjd. Och ikväll sticker vi till Finland, så där får jag väl försöka hålla mig i form med bastun!
Sauna, here I come!!



Tvättstugan mm

Sju maskiner tvättade och alla lakanen manglade. Phu! Hur många är ni som är födda på 60-talet och manglar lakan???
Jag kanske låter lite präktig, men sanningen är den att lakanen får bättre plats i linneskåpet om man manglar dem! Så det så!! :-) 
Efter tvättstugan tog jag och Lasse en liten promenix ner till Huvudsta och handlade mat! Det blev ris och sataykyckling med en sallad bestående av lika delar gurka och honungsmelon, rödlök, fetaost, rostade pinjenötter, citronsaft. olivolja och salt & svartpeppar. Så gott! Tack Ehrlund för det receptet! Snygga bruttan Anette Ehrlund har gett mig många goda recept som görs om och om igen!!! Love you!


Hallon på strå, eller??!!

Var det inte hallon på strå man trädde när man var liten, eller?! Hehe! Man tager vad man haver....
När vi var i Göteborg hittade jag hallonbuskar som växte lite här och där!  Så vackra! Och ni vet ju att jag älskar att fotografera naturen. Så här får ni mina hallon!




Tessan vet att hennes "ömma" moder älskar frukt och bär av alla de slag, så hon tag snabbt chansen att göra morsan lite lycklig! Hihii! Och det blev jag så klart!


Borta bra men hemma bäst...

Nu är vi hemma från Göteborg! Vi har haft en jätteskön vecka, men nu är det bara att ladda inför nästa omgång, Finland.
Har ett par dagar att ta hand om ledsna blommor, posthögen, mail, tvätta och packa igen, osv. Trots att man har en del att göra nu är det ändå skönt att vara hemma. Vi har blivit bortskämda med god mat, så nu är den stora frågan vad vi ska äta ikväll!!?? Kylskåpet och skafferiet är så tomt att till och med mössen gråter! :-) Vi får se vad vi hittar på!
Men nu ska jag nog inta horisontalläge i soffan en stund! ZZZzzz


Semestern i Göteborg närmar sig sitt slut

I morgon åker vi hem till Stockholm, men oj vad skönt vi har haft det här. Vi har umgåtts med trevliga människor, ätit gott, åkt båt, varit på Liseberg osv. Här kommer lite bilder som visar vår semester.


Här vankas det godsaker hemma hos Stefan & Gun.


Sämre kan man ju dricka! ;-)


Vi är på väg till Brännö Brygga.


Emma på väg till en av alla vackra platser på Brännö.


Maneter fanns det gott om. Tyvärr även de röda farliga, så vi vågade inte bada.


Två glada tjejer.


Tittut Tessan!!


En Brännö-öl lyckades slinka ner också förstås! Hehehe!


Dans på Brännö brygga, den omsjungna bryggan. Vi kunde inte låta bli! Hihi


Även Tessan ville prova sångens dansbana.


Glasspaus behövs ALLTID!


Här sitter jag och njuter på båten igen, på väg från Brännö.


Vi är på väg upp till Heaven på våning 23 i Gothia Tower.


Världens godaste räkmacka, King Size. Mums!!


Gud så gott man kan ha det!! Skål!


Mellan våra vätskepauser hinner jag alltid spana in vackra blommor. Jag njuuuter!


Lustiga familjen åker Flume Ride.

Tack för idag! Får se när jag lyckas låna datorn nästa gång! :-)

Gothia fortsätter...

Hej på er! Jag har inte skrivit på ett par dar nu, men det är inte lätt att komma åt en dator. Nu lyckades jag låna Tessans dator en stund. Här i Göteborg har vi haft tur med vädret än så länge. Enligt väderprognosen ska det vara "varannan-dags-väder" och det har kommit lite regn. Men det har kommit när vi har varit inomhus ändå! Perfekt!! Nu ska vi snart iväg och kolla på Emmas tredje match (mot Vikings FC från USA). Får se hur det går!? I måndags blev det oavgjort mot Sörfors IF, och igår åkte AIK på dyngtorsk mot Colchester United. Förvisso var det lite orättvist då Colchester bestod av 17-åringar och två 18-åringar. Men det blev 0-10 och tjejerna från England var grymma. 

Vi har även hunnit gå på Liseberg (jag håller mig till attraktionen Tyrolen, hehehe). Har även upptäckt köpcentrumet Nordstan, där jag gärna skulle vilja tillbringa några timmar! Måste bara övertyga L. Hihihi


Jag sitter som ett nerv-vrak och kollar Emmas match.

  
Vi hade med vår "lilla" flagga och hejar fram laget som bara vi kan!


Emma är redo för match.


Vi är på Ullevi för att se den fantastiska invigningen. Emma poserar glatt när hon går förbi oss med sitt lag.


En liten fågel kom och landade på vår baklucka till bilen precis när jag öppnade den. Pippin satt kvar en stund och pustade innan den flög iväg. Detta var nog en av de första flygturerna!!


Så här ser det ut varje morgon, eller rättare sagt förmiddag. Tessan ligger i djup dvala!

Göteborg/Gothia

Nu är vi här i Göteborg. Sitter just nu och slappar i vardagsrummet på Lundby Brandstation med en genomförkyld Lasse. På vägen hit stannade vi i Brahehus och åt lunch. Jag åt en fisk-och skaldjurssoppa som var jättegod. Den kan jag varmt rekommendera om ni åker dit. Sen besökte vi den fina lustslottsruinen och kikade runt en stund. Under resterande färd var jag sjukt sugen på 7-Elevens yoghurtglass. Speciellt som jag hörde radioreklam hela tiden om att de finns efter vägarna på Shell-mackarna. Så när jag äntligen såg en Shellmack fick jag Lasse att köra in och släppa av mig. Jag sprang glatt in där, men tror ni det fanns någon yogurtglass där?? NEJ!! :-(
När vi kom fram till Götet installerade vi oss på Lundby och åkte sen till skolan där Emma bor med sitt fotbollslag och kollade läget. Sen ner på stan och upptäckte en 7-Eleven!!! Yippih!! Äntligen fick jag den förbenade glassen. Efter det åkte vi och käkade mat tillsammans med familjen Serra. Lasse höll formligen på att nysa ihjäl sig, så vi fick åka hem sen och ta det lugnt och nu sitter vi här. Jag hoppas att han mår ofantligt mycket bättre imorgon, stackaren!!


Tessan dreglar över alla polkagrisar i Brahehus.


Tessan poserar vid ruinen.


Jag har äntligen fått min yoghurtglass. Oh yeeh!!


Tessans middag! Hahaha

Blöt kväll

Igår hade jag och Lasse en trevlig kväll med våra grannar Hasse & Bitte. Vi började med lite rosévin/öl på vår balkong och sen stack vi in till stan. Åt god mat på Söderkisen och sen vidare till uteserveringen Eken utanför Hotel Hilton. Därefter hamnade vi på Engelen och drack vin, dansade och babblade. Och när Engelen stängde åkte vi hem till oss och fortsatte.... Vem har tid att sova!? :-)


Lasse (vill inte synas på min blogg) och jag på Eken. Trevligt ställe.
Men nu måste jag sätta igång och packa inför vår Göteborgsresa. Natti natti

Regn=shopping+film

Men hur mycket kan det regna egentligen??? Fy fasiken vilket väder! Idag kände jag mig tvungen att tröstshoppa lite, så jag och Emma fördrev ett par timmar i Västermalmsgallerian efter jobbet. Där är det soft och inte så mycket folk! Hittade ett linne och en t-shirt på rean. Och Emma köpte lite smått också. Sen åkte vi hem och hyrde film! Idag blev det "I taket lyser stjärnorna". En sorglig historia!! Snyft!  Vi tjejer i familjen brukar passa på och hyra "tjejfilmer" och ungdomsfilmer när herrn i huset inte är hemma! Hehehe! Han är inte alls intresserad av samma sorts filmer som vi! Så när han är ute på galej så dansar vi på bordet! ;-)



Två dagar kvar

Så där ja! I morse lyckades jag komma upp och simma min kilometer. Kan det vara spikmattans förtjänst? Inte vet jag, men jag gillar den redan. Ska prova den i kväll igen när det är läggdags! Men inte är det dags ännu, har ju inte hunnit dricka den obligatoriska tekoppen än. Jag sover ca 5 timmar per natt och det är verkligen på tok för lite. Och så undrar jag varför jag somnar på T-banan på morgonen när jag sitter och läser min bok. Konstigt? :-)
Läste att Penelope Cruz eller om det var Catherine Zeta Jones, sover ca 15 timmar per natt!! Hur i helgefyr går det till???
Då måste jag lägga mig innan jag har kommit hem från jobbet, typ!!! Jag har verkligen inte tid med det!! Men nu har jag semester om två dagar! Yeeehh!!!  Då kanske jag får lite skönhetssömn! Sömn är visst bra för ämnesomsättningen. Tänk på det, ni som tycker att jag är lite rund! Jag sover bara 5 timmar per natt!!!   Hahahaha!!!! '


Spikmatta

Jag har skaffat en ny "kompis" och den heter Yantramattan. Jag har svårt att somna på kvällarna och tänkte prova ligga på spikmatta. Första gången man provar ska man bara ligga 3-5 minuter på den, så jag klädde av mig tröjan och testade när jag kom hem från jobbet. Men jag tvärsomnade i 30 minuter och var alldeles prickig av hål på ryggen när jag vaknade! Hihihi! Inte vet jag om jag somnade för att mattan var så fantastisk eller om det bara var för att jag var allmänt trött efter en arbetsdag! Skulle precis ta ett foto på mattan och då låg Tessan och vilade på den, så vi är nog flera som kommer att bli kompisar med Yantra. :-)


AIK-Hammarby

Hej på er! I dag är det måndag och min sista arbetsvecka innan semestern. Tjohoo! Men i morse var jag okristligt trött, så det blev ingen simning. Men Emma har väl tränat för oss båda hoppas jag! Hihi.
Hon har haft träningsläger med fotbollen på förmiddagen och nu på kvällen var det match. Jag och L traskade iväg till Skytteholm och kollade på vänskapsmatchen mellan AIK och Hammarby. AIK vann med 5-0. Bra jobbat tjejer!!!
Men i morgon bitti måste jag nog försöka röra på mitt eget fläsk! Känns inte som att brallorna sitter lättare när Emma tränat! Hehehe!
Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll!


Min egen AIK-spelare.


Muskö,Utö,Rånö

Hej på er! Nu är jag hemma efter en fantastiskt skön, trevlig, rolig helg. I fredags åkte jag, Lasse och Tessan till min älskade kusin Carinas lantställe på Muskö. Vi åt och drack så magen står i fyra hörn nu. (Ojojoj vad jag får träna den här veckan). Vi har sjungit singstar, spelat kubb, kastat pil och på lördagen åkte vi ut med Carinas och Mickes fina båt. Åkte först till Utö och handlade goda köttbullsmackor och lite godis och dricka. Sen åkte vi vidare till Rånö, där vi badade, kastade frisbee och hade det allmänt skönt.
Det har varit en riktig toppenhelg.


Carina fixar lite mysig kvällsbelysning


Carinas man Micke är jättetrevlig, men det är bara ett fel med honom och ni ser ju bildbeviset här!!!


Vackra Carina med fladdrande svall.


Helena utan vackert hårsvall men njuter av livet ändå.


Tessan njuter också av livet, i form av ett wienerbröd! :-)


Jag är sjukt avis på Carinas fina växthus.


Två killar på "ljugarbänken".

Tack Carina och Micke för en fantastisk helg.

Te efter kvällsdopp

Nu är vi hemma från badet igen! Det var riktigt svalt och skönt i Mälaren. Här kommer ett par suddiga bilder från badet, men tyvärr tror jag att fotografen frös för ingen av bilderna där Tessan badade var något att ha.


Ska vi?? Ja det gör vi!!


Så himla skönt.


Blöt och glad.

Och nu blir det te!

God natt

Varmt varmt varmt

Äh men, nu tror jag att vi går och tar ett uppfriskande kvällsdopp! Man eller mus????


Kelsjuk grannkatt

Just nu är diskmaskinsreparatören här IGEN, och sätter i ett nytt kretskort i skitmaskinen eftersom det förra brann upp! Gången innan kostade det oss 1200:-. Den här gången tar han visst inte betalt för jobbet, men kretskortshel.etet kostar 1400:-. Så därja!! Då är man nästan uppe i halva nypriset på maskinen. Inga problem med att bli av med "kulorna" inte!!!
Jag glömde ta ut pengar åt honom när jag åkte hem från jobbet, så jag och tjejerna tog en "prommis" till centrum och hämtade pengar och köpte var sin glass. Då träffade vi vår kelsjuka grannkatt på gården . Jag försökte ta en närbild på kattskrället, men han ville bara gosa med kameran! :-)









"Lill-lörda"

Träffade Lasse i Solna, där han var på synundersökning, och handlade lite smarriga jordgubbar och gammeldags vaniljglass till kvällen. Hem och lagade mat, eller rättare sagt, Lasse lagade mat! Han gjorde sin smarriga potatisgratäng och grillade fläskkarré som legat i marinad ett tag. Mums!!!
Efter maten och innan efterrätten, blev jag lite pysslig av mig och startade ett litet projekt på balkongen.


Det färdiga resultatet av mitt projekt får ni se om några dar, Hoppas jag!!!! :-)
Nu ska jag gå och äta mina gubbar med glass. Och i morgon bitti ska jag fanimej gå och simma. Har inte simmat på över en vecka nu pga av min inflammation i vristen. Fast nu känner jag mig riktigt bra! Peppar, peppar....


RSS 2.0