Tjejkväll med B&J igen

Har haft en helmysig kväll med världens bästa döttrar. Och faktum är att vi fungerar bäst med varandra när vi är själva, bara vi tjejer. Synd men sant! Men det är nog för att vi gör typiska tjejgrejer när vi är själva, plus att det inte händer så ofta och därför uppskattas mer.
Ikväll blev det makaronipudding enligt Emmas & Tessans önskemål. Därefter blev det var sin Ben&Jerrry till en riktig tjejfilm. Vi kollade på "She´s the man", en äkta collegefilm som jag kallar den typen av filmer. Sanningen är den att jag alltid har älskat såna filmer, och njuter av att se dem tillsammans med mina döttrar.


Cookie Dough är den godaste av B&J-glassarna.


Vilken tur att jag har Emma & Tessan så att jag kan se den här typen av filmer utan att skämmas!


Natti natti mina tjejer. Snart är det långhelg för mig och påsklov för er! Skönt va!?





Shocker: Ricky Martin Is Actually Gay!

Va!!!??? Vilket scoop man fick sig i morse, både på radio och i tidningarna. Ricky som är så snygg, och han som har två barn och allt (med en surrogatmamma), och han som har haft så mycket tjejer efter sig.
Allvarligt! Var det någon som inte visste att han var gay???
Det som skrämmer mig är att hans omgivning har avrådit honom från att berätta om homosexualiteten för att det skulle kunna förstöra hela hans karriär. Vad har han för folk runt omkring sig egentligen?
Om det står en snygg kille på scen, som både kan sjunga och röra sig sexigt skiter jag fullständigt i om han gillar tjejer eller killar. Det är ointressant!
Ricky, byt umgängeskrets!

Nu är det uppladdning med mat framför tv:n så att jag klarar av att se "Halv åtta hos mig" utan att dregla, av andra orsaker än snygga killar. Hihi!
Sen är det le grand finale i "Mästarnas mästare". Kvällen är räddad!

Tjingeling!



Måndagen från helvetet

Idag har jag varit med om måndagen från helvetet. Visst, det finns alltid de som har det värre, men de stackarna fanns inte i min tanke idag om sanningen ska fram. Jag orkar inte ens berätta om allt elände som hände , men när jag kom hem trodde jag att det var över, och då kom nådastöten. Och det jag fick höra då gjorde att allt elände jag varit med om tidigare kändes som "piece of shit". Som sagt, det finns ALLTID de som har det värre. Glöm aldrig det!
Men kvällen avslutades med oxfilén vi skulle ha haft i lördags och en flaska rött och en skön tv-stund med "Halv åtta hos mig" och fortsättningen på "Arn".
Varför har jag aldrig sett "Arn" förresten?? Det är ju en helskön historisk serie helt i min smak!
Jag var kanske inte mogen tidigare, men efter att ha varit på Nyköpings Gästabud och cyklat runt på Visingsö, kanske mitt intresse vaknade, för nu tycker jag att det är jättespännande.


Joakim Nätterqvist är ju inte helt oäven att titta på heller! ;-)

Ja Emma, jag vet att jag använder "gammaldagsa" ord som du säger, men jag är ju gammal!! Hihi!
Om du inte vet vad oäven betyder får du slå upp det! Puss!



 

 


VARNING FÖR "2012:DOOMSDAY"

Filmen du absolut ska se om du vill slösa bort ett par timmar av ditt liv är "2012 Doomsday". Jag är lättroad och lever mig in i nästan alla filmer jag tittar på, men fy fan vilken skitfilm detta var. Förlåt att jag svär men det är nödvändigt för att jag ska lyckas avskräcka er och låta er slippa göra samma tabbe som vi. Vi skulle hyra "2012" som nyligen gått på bio, så vi gick till nyheter-hyllan i videobutiken och trodde att det var denna film. Hur i hela friden kan det vara lagligt att göra två filmer med nästan samma namn och utseende på omslaget????


Till er som ändå går och hyr denna film, säger jag som det står på omslaget: Ni blev alla varnade!!!!




 


Lyxlördag i tvättstugan

-Hur menar hon nu, eller vad har hon gjort för spännande i tvättstugan, tänker du kanske!?
Jo, jag sorterade, tvättade, hängde och manglade lakan i flera timmar. Och vad är det för lyx med det då?
Visst, det finns de som har råd att anlita folk för att göra detta åt dem, och tvättstugan är väl knappast något som hollywoodfruarna ägnar en lördagförmiddag åt.
Men jag har en valmöjlighet här. Antingen kan jag sätta mig ner och deppa ihop för att jag inte får gå på manikyr och dricka champagne som lyxkärringarna i Hollyywood, eller så väljer jag att se det lyxiga med tvättstugan. Ni som känner mig vet att jag väljer det senare. Tänk vilken lyx med rent rinnande vatten i överflöd, en maskin som du bara behöver tjoffa in tvätten i och sen sköter den resten. Och vad skönt att jag bor i en del av Stockholm där man inte behöver sitta nere i tvättstugan och vakta sina kläder medan de torkar. Det finns en maskin som heter mangel som gör mina lakan släta och frasiga och helt fantastiskt sköna att krypa ner i när man bäddat. Är inte det lyx, så säg!!?? Det tycker i alla fall jag!


Lakan i drivor och det här kommer att ta sin tid att tvätta, torka & mangla.


Men jisses vad skönt det känns när det är klart.

Resten av lördagen är fri att ägnas åt god mat, trevligt umgänge osv.

 


Äntligen fredag

Ibland är det ju extra trevligt på jobbet, som igår till exempel. Daniel får en snilleblixt och tycker att en popcornmaskin ska försöka lagas och rustas upp för att sen ställas på en av våra uteserveringar. Det kommer att bli kanon i sommar. Men när den är fit for fight måste ju popcornen provas först, tycker han. Och in på kontoret kommer ett sjuhelsikes stort fat med popcorn och alla blir överlyckliga. Fredagseftermiddagen är räddad!


Det kanske inte syns på bilden, men fatet är mastodontstort. Och tänk att något så enkelt som "lite" popcorn kan göra oss så glada!

Enkel vardagsglädje!

 


Våffeldagen

Jag hade bestämt att vi skulle äta våfflor idag eftersom det är den dagen. Men våfflor för mig är mer en efterrätt än mat, och då hade jag tänkt att vi skulle äta lite soppa först. Men då sa en kollega att de skulle äta våfflor med creme fraiche, lök och rom idag. -Japp,sa jag, det ska vi också!
Så när jag stod där i affären och "råkade" titta in i löjromshyllan tänkte jag, -Nej, jag vill inte ha någon töntig stenbitsrom, jag och Lasse är värda lite riktig löjrom! Och så fick det bli. Tjejerna är okomplicerade och bryr sig inte om maten är "matig" eller ej. Där blev det våfflor med vispgrädde. 

 
En helt ok middag.


Åh vilken jobbig torsdag. Hihihi!

Nu är jag mätt och nöjd. Jag dammsög, skurade och bäddade rent igår.

Fredag, here I come!!





 

 


UltraOne Z8820

Ååh vad jag HATAR min dammsugare, jag verkligen SUPERHATAR den! Men jag kan inte vara utan den heller, eftersom jag inte har någon annan. Av allt som finns att göra i ett hem är det dammsugningen som jag verkligen HATAR.
Så där ja, nu fick jag ur mig lite ilska.
Grejen är att jag hade en dammsugare som var OK, men det förstod jag inte då för jag hade inget direkt att jämföra med, men så blev den gammal och gick sönder och det blev panik efter en ny. Jag letade lite på nätet och hittade en Siemens som kostade under tusenlappen. Den fick det bli!
Nu däremot hade jag något att jämföra med, och den nya "sugaren" fick mig att hata denna städsyssla ännu mer. KÖP ALDRIG EN SIEMENS!!!! Den ställer sig på högkant hela tiden, dammsugarslangen är skitdåligt ledad, sladden är så kort att den inte räcker till hela vårt vardagsrum (vi bor INTE i ett slott) osv osv. Jag vill ha en Electrolux UltraOne Z8820. Den fick bäst i test av Råd&Rön. Men den dammsugaren kostar över 2500kr. Vem har råd med en städpryl för närmare tretusen spänn??? 


                                            

Jag behöver dig UltraOne Z8820!!!!!

 


En till är "utvecklad"

Idag var det dags för nästa utvecklingssamtal, för Tessan denna gången.
Som vanligt går allt bra, och som vanligt pratas det mest om att hon ska fokusera lite mer, komma ihåg att ta med rätt material till lektionerna, komma ihåg att ta hem och göra sina läxor osv. Läxförhören och proven går kanon trots att hon nästan aldrig gör sin läxa.
-Tessan, om du satsar lite mer på skolan i stället för att sitta så mycket vid datorn kan du bli något riktigt stort, min söta lilla tankspridda professor!


Sagt vid frukostbordet i morse:
-Mamma, när jag går i åttan måste du och pappa gömma min dator, och ge den inte till mig förrän ni kollat att jag verkligen gjort min läxa varje dag!!

Kloka ord från en klok tonåring!










Jag är kär

På vägen hem idag mötte jag en granne som var ute och gick med världens sötaste valp, en liten dvärgschnauzer. Den var kolsvart och endast nio veckor gammal, och inte rumsren ännu. När jag skulle hälsa på den lilla voffsingen satte han sig på rumpan, och så gör han tydligen alltid när han ska hälsa. Och med de små pyttebenen blir det inga långpromenader ännu, för hunden orkar knappt gå runt huset. Hihi! Gud vad jag var sugen på att kidnappa den lilla valpen och ta hem honom.


Ungefär så här såg han ut, och en sån vill jag också ha när jag blir pensionär. Kärlek!!


3-årskalas

Igår fyllde världens finaste kille 3 år. Lilla söta underbara Theo som ger oss så många glada skratt. Och de han ville bjuda på sitt kalas förutom sin egen familj var mormor, morfar, Lasse, Helena, Emma och Tessan. Vilken tur vi hade!


Jag hade köpt ett tufft klädset till Theo, men för säkerhets skull fick han ett gäng bilar också. För såna här mjuka paket brukar mest föräldrarna gilla. I alla fall när man bara är tre år.


Så snygg och stilig på sin stora dag.


-Vad mycket papper det är!


Studering av Guitar Hero


Rocka på!


-Ta ett djupt andetag!


-Och blås!


-Japp, där satt den!


Tessan kör solo.


Jag och mamma har kul!

Vi gick upp tidigt i morse (för att vara en söndag) och begav oss till backen för att titta på slalomtävling. Och idag var det storasyster Moa som var huvudpersonen.


En engagerad pappa sköter grillen.


Det vankas hamburgare och läsk till de små tävlande i pausen.


En glad och nöjd treåring.


Bra jobbat Moa, du var jätteduktig!


Detta kanske är vår nya Anja Pärson!!

Tack kära syster med familj för en supertrevlig helg!

 

 

 


Jag, en looser

I fredags hade vi ett litet vinlotteri på jobbet, för det var nog ca ett år sen sist. Hög tid alltså! Stackars Camilla kom sent omsider och hade lyckats slå sönder sin flaska på vägen. Jag tyckte att hon skulle få vara med ändå och köpa looserspriset i efterskott. Vi drar nämligen lott om en etta, tvåa, trea och en looser. Och i detta fall är det inte så farligt att bli en looser, för då går man inte lottlös, utan får en flaska vin med sig hem. Man går med andra ord plus-minus-noll. Och dagen till ära blev undertecknad looser, och eftersom Camilla vet vad jag gillar så kan det sluta med att jag blir en "vinnare" av en flaska bubbel! Hihi! 
Vi åt ost & kex, babblade, skrattade och hade en soft avslutning på veckan. Sen åkte jag hem och kollade på Let´s Dance och Solsidan förstås.





Mysig fredag med bästa kollegorna!!!
Det får inte dröja ett år till nästa vinlotteri, när man får så mycket härlig positiv energi! Puss på er!

 

 

 


 


Omaka par=hatkärlek


Gissa vad det här är?


Och gissa vad det här är?


Japp, en Gunnarsons Special (chokladmoussetårta),


och en pilatesboll.

Ja, vad har en tårta med ett träningsredskap att göra med varandra, kan man undra!?

På jobbet idag var vi sjukt sötsugna på något smarrigt, och så kom vi ihåg tårtan som blev över när Hasse slutade, och som jag hade lagt i frysen efter att ha rådfrågat Gunnarsons specialkonditori om den var lämpad för det. Och det var den förstås!
Idag åkte tårtan fram och vi hade inte ens tid att vänta på att den skulle tina innan vi ryckte in på den. Jag vräkte i mig så att jag nästan blev illamående, stön!

När jag skulle gå hem frågade Bodan mig om jag ville låna hennes pilatesboll, som Aga lånat ett tag, eller om hon skulle ta hem den. Jag har tidigare pratat om att skaffa mig en sån men är rätt övertygad om att den bara skulle stå och samla damm och ta en massa plats. Så innan jag köper en själv tar jag nu chansen och lånar Bodans boll ett par veckor och tränar situps på den. Jag lovar att det behövs så duktig som jag är på att vräka i mig godsaker.

Summa sumarum: Pilatesbollen behöver inte tårtan, men tårtan behöver bollen. Hajar ni? För jag tänker nämligen fortsätta äta godsaker och må bra. Så nu har jag inte tid att skriva mer, för jag ska jobba på min sixpack som just nu mer liknar en 150 cl pet-flaska! Hihi!

Vi hörs imorgon igen.



Sista utvecklingssamtalet

Idag var vi på utvecklingssamtal med Emma på Värmdö Gymnasium. Vårt absolut sista samtal i skolan med vår förstfödda, snyft!




Hon går första året och nu är det snart meningen att hon ska klara sig själv. Vart tog alla åren vägen? Min lilla "bebis" blir myndig om ca nio månader. Herre gud, det har gått över sjutton år sen hon kom till världen, och jag är fortfarande samma barnsliga Helena.
Jag har inte förändrats ett dugg, om man bortser från grått hår som måste färgas hela tiden, svårmålad eyeliner pga skrynkliga ögonlock, artros i axeln, magkatarr eller vad det nu är jag har, lite "kärringfläckar" här och där osv. Annars har jag inte förändrats ett dugg. Hehe!!
Men skämt åsido så känner jag mig inte som sjutton år äldre, och det skrämmer mig att tiden går så fort.

Jag säger er bara detta; ta vara på tiden, var positiva och njut av livet!!!  Det gör jag!




 


Tre lik på en helg

I torsdags åkte vi som sagt ett helt gäng till Sunne. Jag berättade att jag glömt att ta med min kamerasladd, trots att jag betalt för att kunna blogga lite ute i bushen. Men sladden ordnade sig för det fanns en sån sladd att låna, men då visade det sig i stället att Comviq inte hade någon täckning där vi var, så jag gick bet i alla fall. Men nu är jag här igen med en massa knäppa bilder, som säkerligen är roligast att se för oss som var där.


Två av familjerna är på väg. Paus på "Donken".


Färdigätna! Ska vi åka vidare då?


Vi ska bara vänta på den lilla glassätaren.


De där killarna känner jag igen. Wanted alive!!!!


Vi är äntligen framme efter att ha haft en grävling springande framför bilen i ca 2 km. Det var så mycket snö och vi måste skotta små "vägar" mellan husen. Till och med Tessan insåg att vi måste hjälpas åt.


Lasse försöker skjuta ner "takhänget" av tung snö med en flaskkork. Hände inte mycket kan jag säga! Hihi


Det är aldrig för kallt för att dricka lite bubbel på altanen.


Undrar om det är "Mr Badger" som har sprungit här, eller är det någon av älgarna vi såg???


Första liket är upphittat!! Därefter hittades ett till. Dessa båda lik slutade i en "lavinolycka" när vi lyckades ordna lite snöras från takuthänget. Senare hittades ytterligare ett lik i kastrullen vi skulle koka potatis i. Hela familjen mus har nu gått till de sälla jaktmarkerna.


Den tredje efterlängtade familjen anländer. Först sonen...


Pappa i familjen...


Och de söta tjejerna!


Jag har fått en fin present av Salli, som har fått för sig att jag gillar champagne! Jag av alla!!! Hihihi!!


Converse direkt från USA till mig, Emma & Tessan.


En strålande fredag. Vi mammor ska till Arvika och shoppa, medan resten av gänget sticker till backen i Sunne.

 
Skrämmande isblock i Arvika. Jämför storleken med bänken på bilden. Gissa om man stendör när man får ett sånt här block i skallen!!??


Räkmacka, latte och en lååång härlig pratstund med tjejerna.


Vi provar kläder och japp, både jag och Annelie fick med oss något från denna butik.


Salli berättar för oss andra om husets spännande historia med mormödrar, gammelmormödrar, kärlek, död och återvunnen kärlek. Jättespännande historiestund som hon säkert kommer att få dra fler gånger för oss!


Undrar vad ungdomarna pratade om? De höll i alla fall på att skratta ihjäl sig!


Mina underbart "snygga" puppor från Ullared följer alltid med mig när jag reser bort. Fotmys!

 
Buzz-match!


Här har det hämtats snö...


...för att försöka pricka hålet.


Lördagens grill-lunch i backen. Allt är så himla gott när man är ute i solen i goda vänners lag!


Kolla snöhänget på huset som jag bodde i! Vi följde "glidet" med spänning, ända från torsdagen.


På lördag kväll hände det, när jag var inne i huset. Gissa om jag höll på att "göra i brallan" av braket!? Hihi


Systrarna sisters..


...och alla vi andra är laddade för Mellofinalen.


Här är våra resultat uppskrivna. Vin i vinstpotten för oss grown-ups och tuggummipaket för ungdomarna.


Denna var mitt bidrag till tävlingen. Kravet var att den som vann den, skulle öppna "lutande tornet i Pisa" så man fick smaka. Mums!

På söndagen packade och städade vi och sen stack vi till backen och grillade oss lunch innan vi begav oss hemåt igen. Nu längtar jag tills nästa gång vi ska ses. Kroatien nästa!!!

Tack alla inblandade för en underbar helg! Jag har inte haft problem med min halsbränna-magkatarr-ellervaddetnuär" en endaste gång. Jag har bara mått kanon tack vare er. Jag älskar er alla!!










 




Tragiskt sladdlös

Jag sitter i bilen på väg till Sunne och kom precis på att jag mitt pucko har glömt min kamerasladd hemma. Jag som har fixat med Comviq surf och allt för att kunna blogga hela helgen. Snyft! Undrar vad en sån sladd kostar??
Jag har två stycken hemma i lådan, så man har ju inte lust att lägga ner nån större förmögenhet på det.



Tänk om man hade en liten sån här med sig....

Ja hör ni gott folk, det kan vara så illa att ni inte får se några bilder förrän efter helgen. Men ge inte upp hoppet om mig ändå!
 
En underbar torsdag på er!







Asfalt=lycka????

Vintern har varit så fantastiskt vacker och med massor av snö precis som det ska vara. Jag är nog den som har klagat minst på all snön, och jag har inte frysit det minsta. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga....  Hihi!



Men igår morse när jag gick till jobbet, fick jag ett härligt lyckorus av att se lite bar mark och asfalt. Hur är man funtad då? För min del är det nog att jag kan slappna av lite i kroppen och inte vara så rädd för att halka. Jag MÅSTE helt enkelt inse faktum och skaffa mig ett par broddar till nästa år, om det blir en liknande vinter. Ja, det är helt klart halkan jag har lidit av. För visst fasen är snö mycket vackrare än asfalt!!

Nu ska jag sätta igång och packa lite kläder och annat, för i  morgon bär det av till Sunne och troligtvis ännu mera snö!

So long!


2:a chansenkvällen

Lördagen började som sagt med lite shopping i Täby och massage på brandstationen. På kvällen var det dags att göra sig i ordning och traska över till grannarna i porten bredvid. Vi fick en supertrevlig kväll och morgon kanske jag ska säga, då vi traskade hem kl:04.30 igen!!!


Först fick vi lite bubbel och supersmarriga tilltugg, och därefter blev det fondue! Mums!!


Värdinnan visar upp sin tjusiga "Versaceväska".


Det är 2:a chansen och Neo sjunger.


Jag ringde, ringde och ringde, men pengarna i mobilen räckte inte till för att Neo skulle gå till final! Snyft!


Här behövs det visst lite tröst!  :-)


Vi spelade ett kul spel som fick oss att glömma Mello för en stund.


Lite spex...


...och lite skräck.


Och den tålmodiga publiken.


Gissa om detta satt fint på söndagen!!??

En perfekt avslutning efter en äkta och hård "Mellokväll".







Vernissage & massage

I morse blev jag på gott humör av att bara titta ut genom fönstret på det härliga solskenet. Efter en redig omelett åkte vi iväg till Täby C för att jaga en "gå-på-middag-blomma". Jag visste precis vad jag skulle ha och jag tror att det är den perfekta "blomman" till värdinnan på kvällens middag.


En mumsig vaniljfrapino (inte till kvällens värdinna) och Vernissage (Chardonnay i en Versaceväska ungefär).


Vidare till Täby Brandstation och spanade lite på snygga brandmän, hihi, och sen 20-minuters massage i denna avancerade stol. Känns helt makabert att bli knådad av en stol med känslan av att det är på riktigt!


Det måste vara massagestolarnas Rolls-Royce.

Nej nu ska jag steka lite pannkakor till tjejerna och sen hoppa in i duschen.
Rösta nu allt vad ni kan på Neo ikväll!!!

Härlig lördag!!!








Killarna som vet vad tjejer vill ha

Det är äntligen fredag och det är en sån där skön, soft slapparfredag. En tjejfredag med endast två killar på besök, Ben & Jerry. Två killar som vet hur man tar hand om tjejer!! :-)



Kvällens upplägg: Tacos, Let´s Dance, Ben&Jerry, Solsidan, fria aktiviteter.

Allt har varit perfekt så när som på dagens resultat i Let´s Dance. Willy är jättegullig, men hur fasiken kan han vara kvar, medan Stefan och Malin åker ut??????

Nu måste jag sträcka på magen som är fullproppad med en halvliter glass.

Ha en fantastisk fredag och vi ses i morgon!

 


Diba Nails Stockholm

Idag har jag lyxat till mig. Via en prenumeration på Amelia fick jag en valfri behandling på någon salong och jag valde lyxmanikyr på Diba Nails Stockholm. Där träffade jag söta Dilan som tog hand om mig och gjorde mina naglar helgfina. Jag är inte typen som trivs i långa naglar, men man vill ju vara fin ändå.
Och har man inte en gratisbehandling att utnyttja, kan jag upplysa er om att Dilan har en massa specialerbjudanden under mars, så passa på.


Jag väljer...manikyr!


Tråkiga naglar


Suddig bild men roliga naglar, som till och med matchar köksduken.

Nu ska jag gå och sussa och drömma om en skön slapparhelg.
En slapparhelg med mycket TV-tittande, ingen städning för den är klar, bara mys.

Jag längtar....



 

 


Matt "Bourne Identity" Damon

Jag såg honom på tunnelbanan idag, eller rättare sagt hans dubbelgångare. Hade killen inte suttit och pratat svenska i sin mobiltelefon hade jag kunnat svära på att det var den riktiga Matt Damon, vad han nu skulle göra på blå linjens t-bana!? 
Jag blev så chockad över den slående likheten att jag inte kom mig för någonting. Hade jag vaknat upp ur mitt chockartade tillstånd hade jag kanske frågat om jag fick fotografera honom, om han hört 1000 gånger att han är lik Matt Damon osv. Men jag satt bara där och stirrade lite fånigt.
Jag är verkligen ingen "kändiskåt" människa, men herre gud, hur ofta ser man Matt Damon på t-banan när man åker hem från jobbet!?
Och lite lustigt i situationen är att Lasse sitter och tittar på Bourne Identity på kanal 6 när jag kommer hem. Hmmm!??



Springer jag på den killen igen kommer jag att fråga honom om jag får ta en bild, så ska ni få se likheten!!!!

Nice Wednesday!!






Bio och Brunkebergsåsen

Det var ett tag sen vi var på bio, men idag var det dags.
Jag hade fått två biljetter från Hotel J, en förhandsvisning av filmen Änglavakt. Skådespelarna är Michael Nyqvist, Izabella Scorupco och Tchéky Karyo.
Det blev som vanligt både skratt och gråt. Jag som är en mycket lättroad människa tyckte att fimen var jättebra, även om ni kanske inte behöver lägga era sista sparslantar för att se den på bio. Vänta tills den kommer på dvd! Lasse är däremot inte lika lättroad och får utslag på kroppen bara man nämner ordet drama. Han erkänner inte, men jag tror att han tycker att han slösade bort ett par timmar av sitt liv. Hihihi. Men han var i alla fall glad över att inte ha betalat något! Gratis är gott!


Johan Brisinger (regissör) och skådespelarna i filmen.


Min middag!!!


Dagens höjdpunkt! Denna tunnel som går genom Brunkebergsåsen byggdes 1884-1886 och är 231 meter lång. Fatta att den har funnits så länge och jag har aldrig vetat om tunnelns existens, än mindre gått genom den!!
Jag är riktigt nöjd med min bild. :-)

Nu är det dags för Helena att hoppa i säng och mysa med boken jag läser just nu. Härligt när man har kommit in i en bok ordentligt och bara vill fortsätta läsa.

Natti natti vänner





Vatten, vatten och åter vatten

Är vi på väg mot en ny "syndaflod" eller vad är det frågan om?  Det är ju vatten över allt! Man kan knappt komma varken in eller ut från T-banan då det är så jäkla blött och små "sjöar" utanför dörrarna. Och man läser om tak som rasar in av all tung och blöt snö. Det verkar som om det är cirka två tak om dagen som rasar in. Läskigt!!
Var på en liten shoppingrunda idag och laddade med mat så att vi slipper handla varje dag denna veckan, som vi tyvärr brukar göra i vanliga fall. Sista anhalten var en liten snabbis in på Lidl för att kolla extrapriser. Lidl lider också av vattnet.


Avancerad vattenuppsamlare.


Det där vattnet ser inte helt fräscht ut!


Undrar om taket kan rasa när som helst? Bäst man drar härifrån!


Ja ni goa vänner! Ett som är säkert är att det är mycket snö som ska smälta innan det blir torrt på gator & torg.
Så skaffa er ett par klatschiga gummistövlar och håll humöret uppe så gott det går. Det är bara att acceptera att man inte kan rå på vädret.

Massa kramar från positiva Helena. (jag försöker vara det i alla fall, hihi).




 

 


RSS 2.0