Livet leker...

Vi åkte till fiskbilen vid Ulvsunda idag och gissa vad vi ska äta för förrätt ikväll???


Vad kan detta vara???


Jajamensan...havets guldfrukter


med champagne, citron & ostronvinegrette!!!


Slurp!!!  -Jag känner havet...


Attans! Vår 17-åring har precis sörplat i sig 3 ostron. -Emma, du måste skaffa ett extrajobb om du ska ha så här dyra vanor!!!   Hihi!!


Fullmåne+afrodisiakum=??????    :-)

Nu lämnar jag high-techvärlden för resten av menyn+Robinsonfinal.

Förrätt: Ostron, champagne, citron+ostronvinegrette+vacker fullmåne
Varmrätt: Blodig oxfilé (precis som jag vill ha den), hasselbackspotatis, Lohmanders "bea"+smarrig sallad med soltorkade tomater
Efterrätt: Kladdig chokladkaka med vispgrädde

Hoppas att din lördag är som du vill ha den, för det är min!!! Mums!!!

Massa kärlek från Helena






En härlig lördag på er!!






Slapparfredag och kvalitetstid med mini.

Efter en riktigt superkul dag med massor med skratt på jobbet (kan inte berätta nu, men återkommer framöver), så åkte jag till Solna C och träffade min mini, minin som för övrigt är längre än jag. Vi letade lite kläder till henne, men det slutade med att jag själv införskaffade ett par paltor på rean.
Middag måste man ju ha och vem orkar ställa sig och laga mat när det är slapparfredag?? Inte jag!


Tessan väntar på sin burgare på "donken".


Jag smugglade in min sushi på donken.


Glass med kolasås! Yyeeeahh!!


Livet leker när man får glass!!


Bus i backen på vägen hem...


som slutade med platt fall!


Ingen fara tydligen.


Ha en underbar fredag! Själv ska jag hem och titta på "Let´s dance".

Tjingeling och kram på er!
 

 


Köttdiggare

Idag ballade jag ur totalt, hoppade träningen och åkte till Citygross och handlade i stället. Att handla mat och en massa grejer till jobbet är väl inte att balla ur kanske, men jag skulle verkligen behöva träna. Känner mig bara så olustig just nu, pga magkatarren eller vad det är. När vi kom till Cg började snålvattnet rinna och vi blev väldigt sugna på nåt riktigt "köttigt". Så till kvällen handlades det karrékotletter, Lallerstedts pepparsås och lite smarrig sallad.


Inget för er vegetarianer! Här ligger de härliga karrébitarna och väntar på stekning.


Och av en händelse hade Cg extrapris på svensk färsk oxfilé! Hehe!! Gissa vad jag ska äta på lördag??

Men det är på lördag det! I morgon är det fredag och jag & Tessan har en egen myskväll, när resten av familjen är på olika håll med egna aktiviteter. Så vi kommer att ses i Solna C efter jobb/skola och handla lite smått och gott som behövs i hennes garderob. Därefter blir det sushi hoppas jag och sen hem och mysa i soffan framför "Let´s dance". Vad ska ni göra i helgen??

Massa mys till er alla!!

Kramis Helena
 

 


Susanne Pettersson = Maria Montazami

Någon som såg "Halv åtta hos mig" idag? Jag satt ju självklart bänkad framför TV:n och såg det. Och det slog mig hur lik Susanne är Maria Montazami i Hollywoodfruar. De har blont hårsvall, pratar lite lugnt och sävligt, älskar "pussvalla" och har det glamoröst hemma.


Om jag inte har helt fel är det samma Susanne som var med i Sanningens ögonblick för ett par år sen.


Susanne med lippglosset.


Maria Montazami herself!!

Och nu är det Robinson som gäller. Vi sitter gärna och äter mat samtidigt och njuter av hur bra vi har det. Deltagarna har ju ändå själva valt att åka dit, så det är inte fullt så synd om dem när de svälter lite. Men åååh vad jag är avundsjuk på bantningen de får helt automatiskt där. Här hemma är det ju stört omöjligt att gå ner i vikt, när allt mumsigt, ätbart finns så nära och tillgängligt.
Nej nu måste jag nog gå och ta en bit av mammas smarriga äppelkaka med vaniljvisp!  :-)   Hihihi!!

 


Jubileumsmeny på Engelen

Idag fick jag ett infall på jobbet. Jag ringde Lasse och frågade om vi inte kunde åka till Engelen i Gamla Stan och äta deras jubileumsmeny som de har för drop-in-gäster hela veckan kl:17-19. Lasse som jobbade inne i stan idag var inte helt svårövertalad. Han undrade bara hur vi skulle göra med tjejerna. -Jag fixar våfflor åt dem när vi kommer hem, sa jag. Så sagt och gjort möttes vi upp vid T-banan och traskade till Engelen, där vi för övrigt träffades för 21 år sen. Jubileumsmenyn baseras på 1969 års pris- 40 kronor för en tvårätters!!!
Förrätt: Engla Toast - Toast Skagen med löjrom.
Varmrätt: Stenkolsgrillad fläskkarré med madeirasås och parmesangratinerad potatisgratäng.
Sen kunde man köpa till en dessert, Crème brûlée, för endast 20 kronor! Men den var slut idag, så jag fick en caramelfromage i stället. Jag tror att jag drog högsta vinsten när brûléen var slut, för min dessert var förföriskt god!!!


Var sin Wallmans-öl slank ned.


Har precis ätit upp förrätten som var försvinnande god. Jag hann inte ens ta kort på den.


Mumsig mat!


Den här gick inte av för hackor! Skulle lätt kunna trycka i mig en till just nu.

Mätta och belåtna åkte vi hem, och jag satte genast igång med våfflorna till tjejerna. Sen blev det soffan, tittandes på två favoritprogram, "Halv åtta hos mig" och "Mästarnas Mästare".

En heeelt ok tisdag!!!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

/Helena


Magkatarr???

I fredags var vi hemma och tog det lugnt. Lagade mat, intog horisontalläge i soffan och kollade på "Let´s dance" som vanligt. På lördagen blev det lite stressigt eftersom vi sov för länge. Vi skulle hämta Tessan från sin badminton och sen sticka till mina föräldrar i Västerås, så vi fick hoppa över frukosten. Hämtade upp T och slank in på "Donken" i Rissne och vräkte i oss en rejäl "frulle" i stället. Inte alls dumt med burgare, läsk och pommes till frukost, bara det inte blir för ofta. Tessan frågade om vi skulle åka förbi Hummelsta där man kan köpa en massa godis. -Jajamensan, sa Lasse, vi kommer att åka förbi, men inte svänga in!! Hahaha!! Hon går på det varje gång. Men självklart åkte vi in dit så tjejerna fick köpa sitt lördagsgodis.


Lördagen är räddad för Emma och Tessan.

Vi hade en jätteskön lördag med fika, god mat, vin, Robinson och kortspel. Allt skulle ha varit perfekt om det inte var för det obehagliga brännande, trycket över min matstrupe/bröstkorg som jag har haft i tre veckor nu. Det känns oerhört olustigt!! Idag var jag hos doktorn och han tror att jag kan ha en rejäl magkatarr, så nu blir det till att knapra piller och se om det blir bättre.


Jag springer hos sjukgymnasten med min "artros-axel" och nu detta. För länge sen levde man bara tills man var i 40-årsåldern och det verkar som att man inte ska leva så mycket längre egentligen. Det går bara utför med kärringen nu! Men jag ger inte upp, tänker nog vara med ett tag till! Så ta inte ut någon glädje i förskott nu! Hihihi!

Nu ska jag dricka varmt vatten i stället för mitt nyponte som troligtvis är lite för syrligt för min mage för tillfället. Snyft!!



Because I´m Worth It

Var på "Lill-Veras" mördarpass på gymmet idag, och segade mig hem efteråt med tunga ben. Jag och Lasse lagade mat tillsammans och idag blev det lövbiffspasta med frästa champinjoner,pepparrot och paprikasallad. Inte alls dumt! Och middagen intogs till sista delen av "Halv åtta hos mig". Men jag ville inte att damen skulle vinna. Robin sa så gulliga saker om henne, men jag undrar om han tycker likadant nu när han har sett programmet och hört hennes mellansnack!!??
Dags att tjoffa i lite färg i håret. Sånt där nödvändigt ont när mitt "skal" är fan så mycket äldre än innehållet.


Garnier Nutrisse, för det är jag värd! Hehe! Vi får väl se om det blir bra eller om jag ska åka och spöa upp Pernilla Wahlgren. Skämt åsido, men jag har aldrig provat Garnier tidigare. De senaste två gångerna jag färgat håret har det blivit hos frisören. Efter otaliga hemmafärgningar trodde min frisör att jag använt samma färg som småtomtarna har till luffarschacket på julafton! Men det är lite skillnad på att köpa färg för ca 85 kr och göra det hemma eller betala över 800 kr hos frisören.


Som ni ser är min "färgningsrock" väl inkörd.


Jaja det får duga! "De jävla grå" är gömda i några veckor och Pernilla slipper få påhälsning av mig. Lite smink på min bleka nuna i morgon bitti och jag är redo att ta mig an fredagen!

Puss på er!




Stackars stackars Sedir

Har varit en snabbis i ett garage i Råsunda och gjort lite knarkaffärer. Needå! Men jag och Lasse åkte till ett garage i Råsunda för att köpa två par blades till min kära kollega Vera, och dessa hade hon hittat på Blocket, Blocket som för övrigt är en fantastisk handelsplats. Men jag har upptäckt något annat också, som nog kan bli ett riktigt "gift" tyvärr, TRADERA!!! Just nu väntar jag på att auktionen där jag har budat på en bodylotion (Escadas Sexy Graffiti) ska bli klar. Hittills är jag ensam budgivare och auktionen är klar på söndag. Sa jag att jag är ensam budgivare?!! Hihihi
Men till kvällens höjdpunkt, "Halv åtta hos mig". Hur gick det egentligen för charmtrollet Sedir?! Stackars stackars honom. Han hade ju stans otur. Hade jag varit där hade han lätt fått 10 poäng av mig. Och de poängen grundar sig på ostron till förrätt, vilja, charm och kämpaanda. Och glöm inte att karln är blott 22 år!!! Och Helge Skoog som kommenterar måste få 10 poäng, fyra gånger i veckan! Han är så himla kul.


Vem skulle nobba en middag hos supermysiga Sedir...


när han förutom sin charm bjuder på havets läckerhet, ostron!!??? (bilder lånade av Sedirs kompis).

Nej nu måste jag nog äta något. Snålvattnet börjar rinna när jag sitter och tänker på smarriga ostron. Mums!!!

Skön lill-lörda på er!!










Curlingmorsa

Den här mamman är tyvärr en riktig curlingmorsa. Om ni frågar mina barn så instämmer de säkerligen inte, men det är tyvärr den bistra sanningen. Jag försöker få dem att hjälpa till lite mer ibland, men tycker att det är lättare att göra det själv. Det går åt alldeldes för mycket energi till att tjafsa.


Curlingmorsan som inte gillar när människor är arga på mig.

Idag fick jag en riktigt ruggig huvudvärk på eftermiddagen, och inte ens Ipren kunde råda bot på den. Så när jag kom hem var jag bara tvungen att lägga mig i soffan och vila skallen en stund. Då tyckte Lasse att Emma & Tessan skulle laga till dagens middag. Och de gjorde de faktiskt, även om man fick komma med lite råd och stöd mellan varven. Men den här veckan har vi "Linas Matkasse" så allt finns ju hemma och det är bara att följa recepten. Idag blev det potatis- och purjolökssoppa med baconströssel, krutonger och bönsallad.


Tjejerna fixar och donar med middagen.


Tessan blandar till bönsalladen.


Emma fixar "baconströssel".

Och så fick man mat idag också, alldeles lagom till favoritprogrammen "Halv åtta hos mig" och "Mästarnas Mästare".

Tack för middan tjejer!!!




East Street Tattoo

Idag kunde inte Emma vänta längre, för hon har ju faktiskt väntat i ca 10 år, på sin älskade navelpiercing. (Ända sen hon såg någon musikvideo med "Brittan" på TV). Så det blev till att ta en långlunch idag och möta upp Emma plus fem av hennes klasskompisar. Vi gick till Östgötagatan vid Skanstull där East Street Tattoo ligger. Eftersom Emma inte fyllt 18 år måste en förälder vara med och eftersom vi inte har samma efternamn behövde jag även skaffa personbevis för att styrka vårt släktskap.


Emma med fem "moraliska stöd", varav en av dem har gjort en navelpiercing själv.


En opiercad navel.

Tiden rann iväg medan Emma & jag läste och skrev under diverse papper och hon fick skötselinstruktioner osv. Så till slut skickade jag iväg Emmas kompisar till skolan igen. Jag tyckte att det var bättre att bara Emma kom för sent till spanskalektionen än att sex elever skulle komma försent. Detta innebar ju desvärre också att jag skickade iväg Linis som skulle hålla Emma i handen under håltagningen.


Så det blev mamsingen som fick följa med ner i källaren i stället. Fast Emma ser inte ut behöva någon som håller i handen va!?


Emma är redo och naveln har fått en liten ritad "karta" så att det blir rakt och fint.


-Ta ett djupt andetag Emma! 


Japp, där satt den!

Snyggt som tusan. Hade jag haft en sån mage som Emma har, hade jag lätt gjort en navelpiercing jag med. Om jag hade vågat förstås!

Härlig måndag på er!



 

 



 


Vaken lördag

På grund av, eller rättare sagt tack vare att Tessan skulle skjutsas till sin första badmintonträning idag, blev jag och Lasse tvugna att gå upp klockan 08.30 för att hinna. Vissa av er kanske tycker att det är en helt normal tid att stiga upp på lördagar, men jag kan lova att det är ljusår ifrån vad vi är vana vid. Vi masade oss upp ur sängen och åkte till Ör och lämpade av Tessan. Tog en snabbfika där och bestämde oss för att hälsa på min älskade svärmor en stund. Och hos henne blev det lite mer kaffe och lite bullar.


Det blivande badmintonproffset vill inte vara med på bild. Visar bara upp låneracket från pappa!


När ni ser proffset på TV i framtiden kan ni tänka på att det var här det började! Hehe!


Lite avslutande stretching.


När vi kom hem satte jag mig framför min lilla minidator och tittade på tredje avsnittet av "Stjärnorna på slottet". Har ni inte sett det eller gett det en chans kan jag upplysa er om att det är kvalitets-TV på hög nivå. Jag satt med hörlurar och skrattade så gott åt Meg Westergrens dag att tårarna sprutade på mig. När det var klart kom Tessan och frågade vad jag skrattat åt. -Hörde du det, frågade jag. -Om jag gjorde, sa hon! Hela lägeheten skakade ju! Så vill ni suga i er lite positiv energi ska ni helt klart titta på "Stjärnorna...".

Efter den positiva energikick jag fått, fick jag ork att börja baka bullar. Något liknande min mammas vaniljbullar. Emma älskar min mammas bullar, så jag försökte vara en god mor och fixa lite hembakt till hennes "kalas" på söndagen.


So far so good! Degen jäser som den ska i alla fall.


Och så jäser vi en gång till.


Ja men det här får väl duga, med tanke på att jag bakar bullar max en gång om året.  Och de blev faktiskt godkända av Emma. De smakade nästan som mormors vaniljbullar. Yippiih!!!

Sen blev det matlagning, "Robinson" och mys i soffan. Härlig lördag!

Tjingeling!


Mysfredag eller slitfredag

Jag skrev igår att fredag skulle bli löningsfredag, mysfredag och svullfredag, och det blev det väl kanske. Men det dröjde ett tag. Först träffades jag och Lasse i Solna C och letade present till min söta systerdotter Moa, som har fyllt 6 år. Sen slank vi in en snabbis på "Apoteket Röda Näsan" och köpte lite rötjut=fredagsmys. Hihi! Vidare till Citygross och brände typ halva lönen på mat osv. Det där med osv är lika med en massa blockljus från Ö&B en våning ovanför Citygross. Jag formligen "äter" ljus.  Ääääälskar att tända en massa ljus när jag kommer hem, för det är ju så mysigt.  När vi kom hem hade klockan nästan blivit 20.00 och då vill jag ju självklart se "Let´s dance". Och i alla pauserna (samtidigt som Renee Nyberg sms:ar David Helenius om hur han ska verka avslappnad i TV) sprang jag & Lasse som små tättingar till köket och jobbade med maten. Det bidde stekt entrecote med klyftpotatis, bea, sallad och vin. Mums!!
Om ni undrar var våra barn är så kan jag berätta att Emma åkt med några kompisar till Vaxholm och "mini" har gått och lagt sig, för hon ska upp och spela badminton i morgon bitti. Dessvärre måste även jag och L gå upp och köra henne till badmintonhallen, eftersom det är första gången och hon inte hittar dit.


Gissa om jag skulle vilja äga den här hyllans innehåll??!! Det är ju som värsta godisbutiken....Vill ha alla!!

En underbar helg till er alla!!!







Beach 2010

Någon som någonsin trott att jag skulle bli fit till sommaren??!! Hahaha! Inte jag heller! Men man kan ju försöka röra på sig och äta något sånär sunt ändå, i alla fall i veckorna. Och så svullar man lite på helgerna och går en skön promenad. Inte så dumt va!? 

Sitter hemma i soffan och känner mig allmänt stel. "Julskinkan" var på årets första spinning/pump-pass idag. Jösses vad jag kommer att ha träningsvärk i morgon och än värre på lördag. Andra dagen är alltid värst när man har börjat träna. Gud vad det känns skönt att man är på gång nu i alla fall. Och vad jag är allra stoltast över är att jag inte har rört godis över julen. Inte en chokladbit!! Så mycket chokladlådor som vi fick på jobbet innan jul och jag har lyckats avstå! Duktig Helena!! Men vi får väl se hur länge det håller i sig. Varje dag som jag inte äter godis är en bonus, gottegris som jag är.




Nu ska jag ha min balja med nyponte, men i morgon är det fredag, löningsdag, mysdag och svullardag. Yippiihh!

Härlig torsdag på er fina människor.




Crazy work

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, mitt jobb är inte som de flesta andra jobb. Häromdagen kom Stina springande och sa: -Skynda er och kom och titta! Jag har fångat nåt stort!
Sen släpade hon med oss till ett gammalt tvättrum vi har. Hon öppnade dörren och tände lampan där inne.
Detta var vad vi såg då!


En tillfångatagen Marie!


Stina "Råttfångaren från Hammeln", eller var det från Wallmans???


Snälla Stina, kan du ta loss mig nu!? Jag lovar att inte dricka så mycket Fanta och bli hög och speedad på socker!!

Ja, så här kan det gå till på mitt jobb en vanlig dag. Jag skrattar mycket mer på jobbet än vad jag skrattar hemma. Och det är väl OK! Av min vakna tid är jag ju nästan mer där ute i Hammarby än här hemma i Solna. Så det är skönt att man kan ha så skoj med sina arbetskompisar. De är ju min dagliga "familj".

Så till mina kära Wallmanskollegor: -Jag älskar er!





Navelpiercing och knaperi knus

Emma fyller 17 år idag. Är man barn eller vuxen då? Både och, skulle jag säga.
Morgonen började med sång, paket och sedvanliga frukosttårtan; drömrulle med sprutgrädde och karamellströssel. Paketen blev inte så många, för 17-åringar över lag har inte så billiga önskningar. Emma önskar sig ständigt en Canada Goose-jacka, men tyvärr klarar inte vår obefintliga ekonomi en sådan önskning. Men jag tror att hon blev väldigt glad över sina presenter ändå. Hon fick bland annat ett presentkort på en navelpiercing, som hon önskat sig säkert i fem år. När hon fyllde 16 kände jag att jag inte kunde förhala det längre och lovade att hon skulle få det i 17-årspresent om hon fortfarande var intresserad då. Och gissa om hon längtar tills vi kommer iväg till piercingsalongen!!! Jag förstår henne, för hade jag haft hennes kropp hade jag också gjort det, för länge sen.


Trött 17-åring med sovmorgon blir väckt tidigt av sin familj, som ska jobba, och "itvingad" tårta till frukost.

 
Jag måste följa med eftersom hon inte är 18, men hennes kompis får hålla henne i handen när de tar tag i naveln med tången och sticker hål. Jag stannar definitivt i väntrummet!! Gulp!


Förberedande av chevrémackor som Emma älskar och ett par ostmackor till Tessan. Och skjuts in i ugnen!


Knaperi knaperi knus, vem är det som knaprar på mitt hus?? Sen tjejerna var små äts alltid det smått dammiga pepparkakshuset på Emmas födelsedag. Så skedde också idag, även om vi verkar ha haft små "råttor" hemma hos oss som tjuvstartat. Märkte redan dagen innan julafton att någon varit där och knaprat. Jag nämner inget namn, men jag har en synnerligen misstänkt! Hihi!

Härlig tisdag på er.



Finaste 17-åring

 I morgon bitti ska vi upp och sjunga för vår 17-åring Emma. Tänk den lilla pluttan som man klämde ut 1993 blir myndig om ett år. Hjälp vad tiden går fort. Det gäller som sagt att ta till vara nuet. Och nuet är att jag strax måste hoppa i säng så att jag hinner gå upp och göra en liten tårta. Hos denna familj äter vi nämligen alltid tårta till frukost när vi fyller år, i alla fall 50% av familjen.


Tänk att den här lilla "gladskiten"...


...har blivit en sån "brutta".

Hoppas att du får en underbar födelsedag mitt hjärta.
Tårta till "frulle" och så tar vi en fika vid Gullmars innan vi åker hem från jobbet/skolan.

GRATTIS EMSINGEN!!!!

 


AVATAR

Idag var vi på bio hela familjen för första gången på jättelänge. Sist vi var det, var nog när vi såg nån Narniafilm tror jag. Men idag kom vi äntligen iväg och såg flmernas film: Avatar i 3D. Filmen är 2,41 timmar lång, men det finns inte en suck att hinna tänka på att bli kissnödig eller slumra till som man gör ibland. Jag ville inte missa en sekund! Jag säger bara, GÅ OCH SE DEN!!!!




Så här tjusiga 3D-glasögon har man på sig. Sitter jättebra!


Och den här stilen var det på dem förr! Satt väl sådär va!?

En skön söndag till er!


H&M:s nya kollektion

Häromdagen satt jag och tittade på Hennes & Mauritz nya miljövänliga kollektion (The Garden Collection) med en massa söta sommarkläder.

Jag satt och drömde mig bort till sommaren 2010 och hittade en massa av dessa kläder jag skulle vilja ha på mig då. Men så insåg jag att jag skulle behöva gå ner lite i vikt för att göra kläderna rättvisa. Så jag lade ner drömmandet och fortsatte äta upp min burk med Ben&Jerrys. Hahahaha!



Ben&Jerry is the shit


Bästa nyårsafton-2009

Som många gånger förr firade vi nyår på Värmdö, hos Fredrik & Sari. Men detta nyår skulle vi inte stå ute vid tolvslaget och skjuta raketer och frysa. Men ute skulle vi vara, fast iklädd endast badkläder!!


Färdig för avfärd.


Vi är framme på Värmdö och Emma har som vanligt "kidnappat" Ida.


Lite glöggmys.


Vi har parkerat våra mobiler på soffan.


Fonduedax!




Ingen risk att någon behövde gå hungrig från bordet!




Paketspelet på gång.


Maria verkar ha haft tur i första ronden, men hur går det för Sari? Jag ser inga paket!


Alla fick paket och blev glada och nöjda. Nu kommer en massa badbilder. "Småtjejerna" började.
Här är det Alina och Tessan som bubblar.


Det närmar sig tolvslaget och vi vuxna har intagit jacuzzin. Carlos gör tummen upp.













Ja som ni ser så gick det ingen nöd på oss under nyår! Vi låg i "bubblet" under bar himmel med fullmåne och drack bubbel. Och fyrverkerierna sköts ovanför oss, så det var bara att ligga där och höja blicken samtidigt som vi höjde glaset. Vilken otrolig lyx våra vänner bjöd oss på!!

Bästa nyåret!!!!

 


RSS 2.0