J*vla Skomba

Man måste vara från Västerås, närmare bestämt från Viksäng, för att veta vem Skomba är/var (har ingen aning om hon lever). Men fan vad den kärringen borrade upp tänderna! Jag är född på 60-talet och förvisso visste kanske ingen tandläkare bättre, utan borrade upp hela tanden när man hade ett litet hål och fyllde igen med amalgam när jag var liten, men Skomba var som "grädden på moset" jäääävligt elak. Till och med min mamma kommer ihåg hur elak hon var.
Och varför sitter jag här och ältar en elak tandläkare jag hade när jag var liten? Jo, för att idag gick en tand sönder, som fan!!! En stor del lossnade, med både tand och amalgam, och det är Skomba som har borrat upp och fyllt igen den tanden. Fan vad jag hatar den kärringen idag! Det känns som om hon har förstört min Valborgshelg!



Inte misströsta! Jag slutade klockan 13.00 idag och lyxade till med en skön ensamstund på sushistället i Gullmars.
Det var så obehagligt att tugga, men jag njöt ändå av min ensamhet och en god lunch.


Åkte till Globen för att "tröstshoppa" lite! Hihi!
Uppe på toppen syns den ena av Globens två kabinbanor, om ni har hört talas om dem.


Har för mig att det kostar 120kr för vuxna och 90kr för barn att åka upp där. Jag har inte provat fast jag har denna turistattraktion så nära, men jag vill gärna göra det snart!


Min tröstshopping blev en tunika och ett halsband...


...och en till tunika och ett halsband.
´
Skomba! Hur ska vi betala detta då har du tänkt!?


Efter tröstshopping blev det dags att ta tag i verkligheten och göra en provisorisk fyllning i min tand och försöka överleva till tisdag. Jag ringde med en lätt panik i rösten och fick en tandläkartid då!
Så nu har jag lekt tandläkare en stund och "kratern" är igenfylld. Kom igen Helg, jag är redo!!!


Förrätten är klar: Parmaskinkalindad färsk sparris med lite olivolja, som varit i ugn en stund, med ett glas bubbel. Inte alls dumt!!

Skomba!  Jag är inte superbitter på dig fast jag kommer ihåg dig så väl! Men om du fortfarande lever och är aktiv inom tandvården hoppas jag att du har fått gå lite utvecklingskurser och är snällare mot barnen nu än du var på 70-80-talet.

Ni "nya" människor (alltså födda långt senare än 60-talet), VAR RÄDDA OM ERA TÄNDER!!!
Man får bara en uppsättning!!!!!







Det efterlängtade mailet...

                                                  Sommaren närmar sig…

 

Och med den börjar en ny säsong på Huvudstabadet. Som tidigare kommer vi låta alla morgonbadarmedlemmar  få möjligheten att bada innan ordinarie öppettider samt helger. Det brukar fungera utan problem och önskar naturligtvis att ni känner det samma!

 

Vi öppnar badet den 29/5 då startar också försäljningen av kortet. Samma tider som tidigare somrar gäller dvs, vardagar mellan 06.00 och 08.00 samt helger 09.00-18.00.  

 

Vi kommer att bjuda våra pigga medlemmar på morgonkaffe under vardagar, Det kommer även att finnas möjlighet att kostnadsfritt låna en handduk eller simglasögon om man mot förmodan skulle glömma det




Som jag har längtat efter detta mail, men tyvärr känns det som en hel evighet till 29:e maj.

Ååååh!! Suck!!


Försenad present

Efter jobbet åkte jag till Solna C och träffade L och handlade mat inför Valborg. Vi gjorde även ett besök på "Apoteket Röda Näsan" och laddade lite! Hihi!
När jag kom hem fick jag en stor kram och en försenad födelsedagspresent av Tessan.


Ära var gud i höjden, den här har jag gjort i slöjden...

Jag blev jätteglad och måste dyka in i garderoben nu och leta efter något lämpligt att ta på mig imorgon, så att det fina halssmycket kommer till sin rätt.
Ni som inte har barn, akta er vad lycklig man blir när ens barn kommer hem med något som de gjort själva. Det ligger en massa tanke, jobb och kärlek bakom den presenten!

Tack Tessan, jag blev så himla glad!


Tävling



Soon, soon!!!

Snart borde det vara dags för Huvudstabadet att öppna för utomhussäsongen. Jag väntar och väntar på att få mailet om öppningsdatum, och ju närmre vi kommer desto ondare får jag i min axel som har varit så bra ett tag nu. Varför? Jag har inte simmat sen i höstas när badet stängde och jag har sprungit hos sjukgymnasten med min axel. När badet öppnar tänker jag trotsa axeln, för jag SKA simma. Och jag saknar mina simkompisar som attan.


Åh herre gud vad jag saknar simningen.

Renate! Du måste ha kurs med mig och lära mig ditt simsätt, annars får jag inte simma för min sjukgymnast.

Åh vad jag längtar...





Jaws

Tessan har som jag berättat tidigare dragit ut sina "för-mycket-tänder" och idag var det då dags att åka till tandregleringen. Lasse följde med henne, och vi var rätt säkra allihop på att de bara skulle mäta, kolla eller vad de nu gör innan man sätter in rälsen.
Lasse ringde mig och sa, -Det känns som om jag är med i en James Bond-film.
Nu har han blivit helt snurrig, tänkte jag innan det slog mig!
-Va, har du Jaws med dig?!
-Japp, det har jag, sa Lasse.


Hon fick alltså sin tandställning på en gång. Ett par tänder är inte "påkopplade" på rälsen ännu, men förberedda med en fjäder framför, så att de kan åka med på "tåget" lite senare.


Ja fullt så här mycket metall har nog inte Tessan i munnen! Hihi!
Men Jaws får dras med sitt medan Tessan kommer att bli finare och finare.

Sari! Det är nog bäst att du tar med verktygen på vår semester i sommar, ifall Tessans tråd skulle lossna. Du får inget betalt eftersom hon är skolbarn. Hehe! Jag bjuder dig på bubbel i stället!



 


I brist på internet

Tessan sitter vid sin dator hela tiden och bygger världar i Sims osv. Men igår när internet lade av fick hon för sig att rita lite under tiden hon väntade på att kunna spela igen. Det slutade med en liten blyertsteckning som hon kom och visade mig.


Jag hoppas att internet lägger av fler gånger.




Jag känner havet...

Idag har jag städat i fem timmar och nu är jag äntligen klar. Phu! Att städa är verkligen något av det värsta jag vet, men det är så oerhört skönt när det är klart. Man känner sig så nöjd.
Till skillnad från dagens oglamorösa leverne, var det desto lyxigare igår när jag, Lasse och Emma stack in till Wasahof och tryckte i oss lite ostron.


En dotter med dyra vanor! ;-)


Skål!


Åååh vad gott det ska bli!


Jag känner havet...


Snyft, nu är det slut.

Ja det har varit kontrasternas dagar, och det måste det vara, för att man ska uppskatta när man har det riktigt bra och mår gott.
Nu ska jag laga lite mat och sen njuta av mitt nystädade hem.

Tjingeling!



ÄNTLIGEN, efter 45 år

Jag kanske inte har letat i 45 år, men i 20 åtminstone. och nu har jag hittat den, min FOUNDATION! Köpte den igår på Skönhetsbyrån och jag är KÄR!!! Jag har provat så många och äntligen har vi hittat varandra. Det var kärlek vid första ögonkastet! Hade jag hittat denna för 20 år sen hade vi antagligen inte "connectat", men nu är vi som gjorda för varandra.


Mina tre favoriter: Cliniderms dagcreme (229:- på Apoteket), Mary Kays foundation (219:- på  Skönhetsbyrån), Isadora Bronzing Powder (Köpt på H&M för ???).

Ja, jag är ju ingen skönhetsbloggare precis, men nu är jag så nöjd och vill dela med mig. Men alla är så olika, och lika många människor som det finns, finns det olika hudtyper, och dessa favoriter är produkter som passar min hud. Men om du nu skulle råka vara min tvillingsjäl, så slipper du gå och prova produkterna eftersom vi har samma! :-)

Det är fredag natt och 75% av familjen har ätit god mat och kollat på "Så ska det låta", och "Den sista samurajen".
Just nu sitter typ 66,66 % av de som är hemma framför sin dator och försöker umgås, och det är jag & Lasse! Hehe!


Var sitt glas "rötjut" och var sin "computer" är lika med fredagsmyyys, eller??? Hhi!

Nej nu får ni faktiskt hitta på något kul ni också!

Puss från Helena som älskar er alla!



Skönhetsbyrån

Usch vilket trist väder det har varit idag, ruggigt och burrigt. Då passade det bra att jag och Katarina skulle på mingelkväll på Skönhetsbyrån och få lite bubbel och smink-och hudvårdsinspiration.


Har jag någonsin tackat nej till ett glas bubbel?! -Nej, skulle inte tro det! Fniss!!


Här får vi lära oss att det är viktigt att ta hand om huden. Katarina lyssnar och lär.


En liten goodiebag och lite annat smått och gott som följde med mig hem.

Jag har aldrig lyckats lära mig att använda foundation, för antingen ser det för kletigt ut eller så ser man bara ännu rynkigare ut. Men jag vill ju ändå hitta någon som passar mig, så att jag kan dölja fula fläckar och blemmor i ansiktet. Och idag tror jag att jag hittade DEN. Jag ska prova den i morgon bitti i skarpt läge och så lovar jag att återkomma och berätta om jag gillade min nya foundation från Ellen Key.

Jag har även hört att det är nyttigt att sova lite om man vill ha en fräsch hud, så jag tänkte prova det nu.

Good night & sleep tight


Kickoff i Gbg med 2E Group

Har kommit hem efter en jätteintressant, givande och kul konferens/kickoff i Göteborg. Jag har skrattat så otroligt mycket och min positiva energibuffert är ordentligt påfylld.


Klockan är 06.00 och vi sitter på tåget. Lika bra att ge sig på "frullen" med en gång. Hade med mig en hemmagjord smarrig macka med rostbiff och potatissallad. Mums!


Är framme i Gbg och sitter på bussen som ska ta oss till Nääs. Rickard agerar guide och berättar lite om sitt gamla Göteborg. Proffsigt Rickard!


Vi är framme och alla ska hitta sin väska.


Nääs Fabriker där vi ska tillbringa det närmaste dygnet.


Under första mötet tänkte jag på att det skulle vara bra om alla hade haft en namnbricka. Vi är drygt 100 personer, blandat från Wallmans, 2Entertain och Hansen, och man känner kanske en fjärdedel. Men sen fick jag svar på tal, för på nästa genomgång fick man en t-shirt med sitt namn på, namnbricka modell större. Kul idé!


Vissa är lite snyggare!!! 


En "Solstråle".


Glassutdelning i pausen.


Som åtnjöts ute i solskenet.


Här är det AW och mingel.


Ingen dålig Afterwork!


Helena har fått tag på en Xider som matchar tröjan! Hihi!


Två fina pinglor.


Lite slapp på rummet innan middagen. Här ska jag och Katarina sova "sked" i vår himmelssäng.


Vilken tur att vi "tanter" har fått en stor och handikappanpassad toa. Hehe!


Inte så pjåkig utsikt från vårt rum va!?


Stora härliga utrymmen med mysfaktor på detta hotell. En härlig brasa att njuta av.


Det vankas fördrink borta i baren. En hundratal glas bubbel är upphällda.


Alla intar sina platser och presenterar sig för varandra.


Härliga schlagergänget hade också åkt ner till Göteborg för att överraska oss med sin fantastiska show. Här syns Erik och Lars Otto i sina klatschiga 80-talsfärger.


Några som är ute och tar lite "frisk" luft.


Katarina är lite trött i fötterna och intar högläge.


Världens drag, för där framme på scenen står bröderna Rongedal och förgyller vår kväll.


Vad tänker du på finaste Bodil?


Anna, Eva och Linda är så festfina.


Kärlek!


Vi går husesyn i Evas & Sannas tjusiga hotellrum med sovloft. En sån här lägenhet skulle jag vilja bo i om jag var ensam.


Deras badrum på övervåningen.


Hoppsan, där dök han upp precis när jag skulle ta kort på gänget bakom.


Nu gick det bättre!


Jag och Katarina gick upp tidigt och tog ett bad ute i det svinkalla vattnet. Uppfriskande!
Bilden är tagen inifrån bastun.


Hej då tjusiga Nääs Fabriker. Jag skulle gärna komma tillbaka hit och bo här fler gånger.


Alingsås station. Lugnt och fridfullt.


Undrar vilket håll tåget kommer från?


Tack alla inblandade för en givande kickoff! Nu vet vi mycket mer och har fått träffa en massa härliga människor i vår nya stora "familj", och allt var så bra ordnat.



Uppe innan tuppen

Just nu sitter jag med en massa färg i håret (2 förpackningar faktiskt) och väntar på att skölja ur det. Ska på konferens/kickoff i Göteborg i morgon bitti och kan ju inte komma dit och skrämma slag på alla mina nya kollegor i koncernen med mitt gråa hår! Hihi. 

 
Undrar om färgen blir ungefär likadan på mig? Det vet man inte förrän efteråt!

Och på tal om i morgon bitti, så går tåget kl:06.00. Stön! Egentligen skulle jag ha flygit till Gbg, men pga de rådande omständigheterna med askmolnen så blir det tåget i stället. Jag hade kunnat sova en timme längre om jag åkt med flyget från Bromma.
Fattar ni, jag måste gå upp senast 04.30!!


Det här är jag i morgon bitti!

Hjälp jag får panik, måste gå och lägga mig nu, och så hörs vi på onsdag igen.

ZZZZzzzzzzz!!!










Härliga helg

Har haft en supermysig och skön helg. Igår hade vi fina vänner på middag och fick umgås med dem en hel kväll. Härligt! Vi babblade, åt middag, spelade kort och skrattade.


Lika som bär!


Här satsas det hej vilt.

Synd bara att timmarna går så fort. Det var knappt att vi ville låta våra gäster gå hem när de var trötta! Hihi!


Idag har vi slappat, haft mina föräldrar på en snabbfika och sen promenerat i det härliga vädret. Lasse höll på att bli galen på mig som blev så lyrisk över den underbara söndagen och skulle fotografera allt möjligt.


En speedad söndagstönt.


Vi mötte Emma som hade varit på lagfotografering.


Ett underbart hav av scilla, tror jag.


Någon som vet vad dessa heter?


Bredvid den här muren hittade jag en massa vitsippor.


Dessa känner jag igen i alla fall.


Tessan! Den här fotade jag bara för din skull.


En kille har precis fått upp en havsöring från Mälaren!!!!!!


Killen kastade efter gös och blev riktigt förvånad när han fick en öring. Men allra roligast var det att se Lasse så chockad. Han sitter och åker en massa mil för att komma till öringsvatten och så finns de nere vid Huvudsta strand.


Bä bä vita lamm... fast svart!


Mamman håller ett vakande öga på sina små telningar.

Det har varit en helt underbar helg och jag har samlat på mig en massa positiv energi och D-vitamin så jag orkar med en ny arbetsvecka.

Nu är jag laddad för morgondagen.







Det växer så det knakar!

När jag fyllde år fick jag tre små krukor av min underbara kollega "Bodan". Det var ett "allt i ett paket" för att starta min egna lilla kryddodling av basilika, gräslök och persilja. I början på veckan satte jag igång med det lilla kryddprojektet och sådde.


Persilja, gräslök och basilika-projekt på gång.


Första lilla grodden dök upp i morse i basilikakrukan.


Och så här såg det ut när jag kom hem, med åtminstone åtta groddar. Om jag hade varit hemma idag och orkat spänna ögonen i krukan borde jag i princip ha kunnat se på medan det växte.
Basilika, mums!
Det här bådar gott för grillad bruschetta i sommar. Jag hör av mig när det är dags.  :-)

Trevlig helg på er!







Eyjafjallajökull

Vulkanen vid Eyjafjallajökull ställer till det ordentligt, kan man säga. Här sitter jag och oroar mig som ett litet våp över att jag kanske inte kommer iväg till Göteborg och kickoffen på tisdag, och jag borde skämmas.
Människor sitter fast i alla möjliga länder och kan inte åka hem till Sverige, och för att inte tala om alla ambulansflyg som stoppats. Tänk vad naturen kan ställa till det för oss, och ingen finns det att bli arg på eller använda som hack-kyckling. 


Tänk att ett så vackert och fridfullt landskap kan ändra sig,



och bli så hotfullt.

Jag hoppas innerligt att alla som bodde/bor i närheten har klarat sig oskadda och mår bra.
Det är det som är det viktiga, inte om jag kan åka till Göteborg på tisdag.

Men eftersom jag tänker på de stackarna som vill komma hem också säger jag ändå:
-Skingra dig dumma askmoln!!!



 


Train-Hey,Soul Sister

Jag är kär!
Åh vad jag älskar den här låten, den är helt sjukt bra. Har suttit och lyssnat på den om och om igen. Är bara tvungen att dela med mig av denna skönsång.


Powerpuffpinglorna

Idag fick jag besök på jobbet av tre fnissiga och chokladsugna "powerpuffpinglor". De drack choklad och åt mackor så det stod härliga till, och eftersom de ätit och druckit Wallmans Hk ur huset tvingade jag dem att vänta tills jag slutade så att jag fick sällskap till tunnelbanan. Trevligt!
Dessa tre tjejer ska åka en vecka till Spanien i sommar och gissa om det kommer att bli ett jäkla kackel i deras lägenhet. Ojojoj!! 


Bubblan (Emma), Blomman (Linis) och Buttran (Nicko).


Tre coola brudar som kommer att bli "livsfarliga" i Spanien.

Ja herre gud, undrar om man vet vad man ger sig in på när man skickar iväg dem en vecka?! Tur att Linis mamma finns lite i bakgrunden, om än i ett annat hushåll.


Fast jag tror att de kommer att få skitkul tillsammans plus att det är lärorikt också. So, have fun girls!!!



 


Konstig räka!!??

Idag har solen skinit så där underbart vårvarmt och mysigt. Tyvärr brukar alltid solskenet vara över lagom till kl:17 när jag ska gå hem från jobbet, MEN INTE IDAG! "Lampan" där uppe lös så fantastiskt och värmde fortfarande så "gött". Vem orkar vara sur och butter i sådant väder? Inte jag i alla fall! (Är i och för sig inte speciellt butter annars heller, hihi).
När jag kom hem satte jag igång med att skala 1,5 kg räkor, för idag skulle vi ha smarriga räkmackor till middag.


Det blev faktiskt ett glas vitt vin till mackan också! Mums!


Men gissa om jag blev förvånad när jag skalade räkorna och stötte på den här "killen". Vad är detta för en sorts räka egentligen! Hihi!

 
Jag hade ju räknat med att alla skulle se ut så här ungefär.

Kvällen fortsatte med Desperate Housewifes, men hör och häpna, 100% familj tittade idag!

Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta håret, så ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner.








Måndagen avklarad

Måndagen är avklarad och dagens höjdpunkt var att få se ytterligare ett avsnitt av Arn. Hur ska det gå, kommer han att klara livhanken i det stora ökenslaget, kommer han att få träffa sin Cecilia Algotsdotter? Frågorna är många och jag längtar redan till nästa avsnitt.


Jag längtar till sommaren och vem vill inte mysa i gräset med sin älskade?!

Och på tal om sommaren är jag så sugen på att ge mig ut på stan och shoppa lite nya kläder, nu när jag fått flera presentkort i födelsedagspresent. Men om jag känner mig själv rätt så orkar jag inte ge mig in i massorna av folk på stan, utan drar nog till Kista i stället. Inte för att det är så lite folk där, för det är det verkligen inte, utan mer för att de har öppet till kl:21.00.
Men innan jag lyckas ta mig tid för en shoppingdag får jag väl bläddra lite i tidningar och kolla vad det finns för snyggt som eventuellt vill följa med mig hem. Hhi!
Jag hittade ett kanonerbjudande på Tidningskungen.se och hakade på en prenumeration och just nu väntar jag på att mitt första nummer av Damernas Värld ska komma, och där kanske jag kan få lite shoppinginspiration. Jag har för övrigt köpt många prenumerationer från Tidningskungen genom åren, och gett bort i present. Kanske något att tänka på när fantasin saknas, ge bort en prenumeration. Det finns en tidning för alla smaker.

Nu ska jag bläddra i en gammal Amelia, så natti natti!!



 

 


Utmaningarnas dag

När jag vaknade idag kände jag att jag ville baka ytterligare något till Tessans "vuxenkalas". Varför inte baka snoddas, alias kärleksmums, alias chokladrutor?! Jag har provat det en gång för länge sen och då gick det åt skogen, så nu tog jag det som en ny utmaning. Det värsta som kan hända är att det går åt skogen igen.


Den här gången gick det bättre och gästerna tyckte att mina "rutor" var jättegoda. Själv är man ju alltid kritisk och tycker att andras bakverk är godare.

Nästa utmaning blev på kvällen när vi skulle laga mat. Det har ju varit extrapris på kalvfärs den här veckan och vi passade på och köpte lite. Och det första man kommer att tänka på då är ju Wallenbergare, så vi googlade fram recept på nätet. Där stod det "denna rätt är inte helt lätt att göra" och då ville vi ju så klart prova. -Hur svårt kan det vara, undrade vi.

 
Wallenbergare med potatismos, lingon och ärtor är kalasgott. Ännu en fullträff!!

Har haft en supertrevlig dag med vänner och familj och det är dags att avrunda med en liten "Djingis Khan-stund".
Tack för idag.


Min älskade 14-åring

I morse gick vi upp och sjöng för Tessan, och hon fick tårta till frukost som sig bör.


Frukostbrickan med tårta och paket är fixade, så nu sjunger vi: -Ja må hon leva...


Här har hon öppnat paket och är jättenöjd, men vill som vanligt inte vara med på bild.


Medan resten av familjen kollade på film passade jag på att baka lite. Här är kolakakorna klara.


Tack och lov blev dessa inga "mardrömmar".


50% av familjen myser i soffan framör en 3D-film.


Jag tror att det här blev Tessans bästa present, en waveboard med två hjul, som har provats i källaren. Vänta tills de har sopat gatorna, då blir hon "livsfarlig" med den här.
Tänk om man var lika snabblärd som dessa ungdomar!!!

Nu ska vi hem till vänner och kolla på El Classico.

Hörs sen!


 




Monstertänder

Äntligen är de ute, Tessans överflödiga tänder alltså. Nu slipper jag oroa mig mer och nu är det tandställning nästa. Det var som jag trodde, den manliga tandläkaren var starkare i nyporna och fick ut den där tanden som inte kvinnan fick ut sist. Inget kvinnoförakt här inte men män är oftast starkare, så är det bara.


Undrar om dessa monstertänder är värda en guldpeng styck eller är de värda mer? Eller kan det vara så att de bara inbringar en guldpeng totalt när man väntat så länge?? Ja, vem vet!? Vi får väl avvakta och se hur tandfen resonerar. Hihi!!

Nu måste jag slå in paket och förbereda en fjortis-födelsedag till i morgon.

Take care!




Flyttad födelsedagsmiddag

På lördag fyller Tessan "fjortis", men hon kommer att ha väldigt ont och inte kunna äta då. Hon ska nämligen dra ut en kindtand i morgon, den sista innan hon får sin efterlängtade tandställning.
Hon har dragit ut flera tänder, då det är för trångt i hennes mun, och nu är det alltså dags för den sista att ryka. Tyvärr är det andra försöket med denna tand. En kvinnlig tandläkare på Eastmaninstitutet skulle dra ut den för ett par månader sen, men var för svag och lyckades inte. Nu har Tessan fått en manlig tandläkare som förhoppningsvis är lite starkare i nyporna. Åååh vad jag kommer att hålla tummarna för Tessan i morgon!
På grund av detta har vi haft födelsedagsmiddag för mitt hjärta ikväll i stället. Hennes önskemat blev smördegsinbakad fläskfilé med rödvinssås. Inget dumt val!


Inuti dessa knyten ligger stekt fläskfilé toppad med en blandning av vitlöksost och persilja. Så himla gott!


En familjemiddag i Solna.

Lycka till i morgon Tessan!

 


Bästa födelsedagen igen

Min födelsedag är snart slut och jag har haft en helt underbar dag. Det känns lite som déjà vu, den här sköna känslan av kärlek och fina vänner jag känner av. Jag tror att jag tjatade om det förra året också, men det kan inte hjälpas, för det är precis så det är.
Jag hade inte räknat med något firande i morse då tjejerna har påsklov och jag skulle sticka till jobbet kl:06.30, men det blev både sång, frukost på sängen och presenter.
På jobbet blev jag firad så det stod härliga till, och fick så mycket blomster att jag riktigt skämdes.


Blomster och presenter i massor från fina vänner på jobbet.


Kristin, you crazy maniac! Det finns inte semlor stora nog för dig!!!

Efter jobbet drog jag till Kajsas fisk och mötte upp Lasse för en mysig middag med ett glas vitt vin.


Jag har nog ätit fisksoppan med aioli på Kajsas Fisk i över 20 år, och den går fortfarande inte av för hackor. Kvaliteten är densamma men priset har inte ökat nämnvärt. Worth trying!


Skål!

Sen gick vi till vårt favoritställe, Drottninggatans Restaurang, och tog ett glas vin och pratade lite.
Hemfärd efter det och hyrde en film.


Anna-Leena!  Jag lyssnade på dig och hyrde den här filmen i stället. Jättekul film!


Vilken skön avslutning på en underbar kväll. Vi har en popcornbunke, bubbelrosé och en kul film.

Vi ses i morgon!










Filmtajm

Vad skönt att man började arbetsveckan med en tisdag, för det innebär att den här veckan kommer att gå så fort. Det är bra det, för jag längtar redan till den kommande helgen. Det är lätt att få mersmak!
Har insett att det är rätt skönt att hyra en film och slappa i soffan lite då och då, och inte tänka på allt som måste göras hela tiden. Det finns ju tyvärr alltid något att städa, tvätta och fixa med hemma. Men man måste ju leva också.
Igår hyrde vi Bröllopsfotografen som alla pratat så mycket om. Den var riktigt rolig, men ingen film man vill kosta på att se på bio. Det kostar ju en hel förmögenhet om vi ska gå hela familjen. Nej, då får man spara sig till "effektfilmer" som handlar om jordens undergång osv.


Om ni gillade filmen Smala Sussie så gillar ni säkert den här också. 

I morgon ska jag och Lasse äta smarrig fisksoppa på Kajsas Fisk i Hötorgshallen och sen blir det nog till att hyra en till film. Jag är sugen på att se Trubbel i paradiset.

 

 
Kan ni rekommendera den här??

Nej nu ska jag göra klart fyllningen till kakan jag ska bjuda mina kollegor på i morgon.



Natti natti


Silltårta,paket & memma

På påskafton åkte vi hem en liten stund så att tjejerna kunde kolla om påskharen hade tittat förbi. Och det hade den visst gjort. :-)
Sen fyllde vi på med lite kläder i våra väskor och fortsatte vår påskresa till Västerås. "Systeryster" med familj var redan där och vi åt en supersmarrig påskmiddag, hela familjen för första gången på många år! Mysigt när alla var samlade.


Sill, ägg, lax, silltårta och en massa mums till förrätt. Jag som är en stor sillälskare blev så mätt att jag knappt orkade huvudrätten, som var helstekt oxfilé.


Två söta tjejer stod för underhållningen.


Vi är många som fyller år på kort tid; pappa, mamma, jag och Tessan. Jag fick ett paket, men kommer inte att öppna det förrän på onsdag.


Mamsingen har fått paket.


Även om vi inte är några helfinnar vill vi gärna ha den traditionella finländska desserten memma. Massor med strösocker och kaffegrädde ska det vara på. Fast jag var så mätt lyckades jag trycka i mig två portioner. Ni fegisar som tycker att det ser ut som varma koskitar får skylla er själva. Ni missar något!


Nu är det annandag påsk och jag ska upp och jobba i morgon. Så det är väl hög tid att borsta tänderna och läsa ett par sidor om Djingis Khans hårda uppväxt.

Sköt om er!









Bubbel invändigt och utvändigt

Långfredagen är en sån där dag som brukar vara lång och tråkig, men icke denna påsken. Jag vaknade pirrig och glad eftersom jag skulle hem till finaste vännerna, "Salli" med familj. Och jag hoppades innerligt att det skulle bli en riktigt låååååång fredag.
Det brukar inte höra till vanligheterna att jag bakar, men denna fredag slängde jag ihop en liten kaka att ta med till Värmdö. Lyckades så småningom att få liv i resten av familjen och sen stack vi iväg.
Det var en härlig vårdag så vi började med en fika utomhus på altanen och njöt av solen. Blev nog sittande ett par timmar där.


Ida vet hur man brer ut sig och njuter av vädret.


En annan soldyrkare.


Och jag ser väl inte helt onöjd ut heller!


Hela glada gänget.






Nu är det dags för bubbel för hela slanten, både "intravenöst" och som balsam på kroppen. Hihi.
Killarna "värmer upp" badet åt oss.

  
Kan man ha det bättre än så här?? Nej knappast!


Skål!

Vi låg i badet tills vi var som stora levande russin och då gick vi tjejer och satte oss i bastun och babblade vidare, medan killarna, som vanligt, förberedde maten. Är man lyxkärring så är man, eller man kan ju få låtsas det i alla fall.  
Efter maten blev det allas vår favorit "Solsidan" och sen lite Buzz-spel. Och vi lyckades faktiskt vara vakna till kl:02.30, så nog blev det en långfredag allt.
Bästa på år och dar!









 

 


Skärtorsdag med lammstek

Idag jobbade jag halvdag och gick sen upp till sushin vid Gullmarsplan och köpte lunch. Jag satt där i min ensamhet och njöt av lugnet och av en skön långhelg framför mig.
På tal om ensamhet så kommer jag så väl ihåg när jag själv gick i skolan och såg människor som satt ensamma på restauranger. Jag tyckte så innerligt synd om dem och tyckte att de såg så ledsna och övergivna ut. Men de få gånger jag får tillfälle att sitta för mig själv och njuta av en sushi eller dylikt så njuter jag verkligen av min ensamhet, och jag inser nu att det kanske inte var så synd om alla ensamätare jag såg i min ungdom.

Efter en 10-bitars sushi åkte jag hem och sov en liten stund. Sen tog jag en prommis till Solna C och mötte upp Lasse. Vi skulle köpa lammstek på Hemköp, men den var slut och expediten berättade hur mycket lammstek de sålt, vilket inte hjälpte mig mycket. Så då åkte vi till Ica Maxi i stället, drack en frapino och handlade lite ditten och datten och jag fick min lammstek.


Mumsig vaniljfrapino.


En härlig vitlöksspäckad lammstek, och så där lagom röd som vi vill ha den, serverades med potatisgratäng och en "Kajsa Warg-sås". Såsen gjorde vi av skyn från köttet plus kalvfond, balsamvinäger, grädde, rödvin, salt och redning. Både jag och Lasse blev förvånade att vi lyckades göra en så smarrig sås! :-)

Och det här är bara början av en störtskön påskhelg.

Glad Påsk på er alla!



 


RSS 2.0