Äggtoddy à la Mannerheim




Äggtoddy à la Mannerheim

Mikas dessert med smak av kaffe och konjak.

Antal portioner: 4

Ingredienser

4 st äggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak
4 st halva äggskal

Tips

Dryck
Till äggtoddyn fortsätter vi på italienska temat 77207 I Castei Recioto packad med choklad och mogna torkade frukter såsom dadlar och fikon. Dessa kommer att ta ut det söta i desserten så både desserten och vinet känns mindre sött!

Gör så här

1. Koka äggskalen.

2. Vispa äggulor och socker.

3. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.

4. Häll upp i portionsglas.

5. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)

6. Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".

7. Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på.

8. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.



Denna dessert fick högsta betyg av alla delatagarna i veckans omgång av Halv åtta hos mig.

Gissa vad vi ska ha för efterrätt på lördag??!!  ;-)

Återkommer med betyg från oss också.

 

Kram Helena

 


Kommentarer
Postat av: Josefin -Happy Days-

Wow vilken dessert!!!!! ;-D

2011-01-21 @ 08:46:52
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/
Postat av: PAUSE

ägg toddy mååååste jag smaka någon gång!!!!

2011-01-21 @ 10:09:11
URL: http://www.finest.se/pause
Postat av: Carita

Jag tänkte samma sak. Måste bara testa detta någon gång! Alla kunde inte ha fel igår.

2011-01-21 @ 12:25:44
Postat av: Lorena

TACK Helena! vad snällt skrivet =) Jag & mina kusiner försöker alltid hitta på saker i veckorna (helgerna också såklart =)) & det är alltid lika trevligt att vardagsmysa i veckorna, det behövs faktiskt! =) Vad god din efterrätt ser ut att vara! kram!

2011-01-21 @ 14:09:46
URL: http://lorenasvensson.blogg.se/
Postat av: Josefin -Happy Days-

Ang Mejas smörtjuvande såg hon mest sur ut eftersom hon inte fick äta mer. :-)

2011-01-21 @ 15:14:32
URL: http://landhagen.blogg.se/happydays/
Postat av: Christina

Det här kommer väl att bli nån slags succé, på mitt jobb printades och kopierades det hej vilt idag.Man kan väl använda whiskey också eller va tror ni?

2011-01-21 @ 18:15:42
Postat av: Helena

Christina! Whiskey går säkert jättebra, och vi tänkte göra med Sherry!

Ha en skön helg.

Kram till er alla.

2011-01-21 @ 22:13:02
Postat av: Camilla

Hejsan!



Tänkte också göra den goá efterätten, men vet du hur länge den ska vara i frysen??

2011-01-29 @ 14:07:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0